Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Inbrekers slaan ruit van apotheek aan diggelen met... riooldeksel

LonderzeelEr is ingebroken in de apotheek Multipharma in de Stationsstraat in Londerzeel. De daders gooiden een riooldeksel door de ruit om binnen te glippen. De ietwat vreemde werkwijze komt de laatste tijd wel vaker voor, de afgelopen week werden nog twee andere apotheken - een in Bornem en een in Puurs - op dezelfde manier het slachtoffer van inbraak.

  1. Ronald Detige (44) begeleidt de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”
    PREMIUM

    Ronald Detige (44) begeleidt de slachtof­fers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”

    Het parket van Brussel. Het kluwen van justitie waar misdadigers van de ergste soort worden opgespoord en vervolgd. Hier werkt ook Ronald Detige (44), al 13 jaar op de dienst slachtofferonthaal. Zijn rol is er een van de discretere aard, maar voor één keer treedt hij voor ons op de voorgrond om te vertellen wat hij precies doet. Het grote terreurproces van de aanslagen van 22 maart 2016 speelt daarbij een grote rol. “Na 7 jaar durven sommigen nog steeds niet aan die bewuste dag te denken.”
    Brussel, Zaventem