Schepenen en burgemeester - coöperatieve vennootschap Noordlicht - 38 zonnepanelen op Kouterschool
Volledig scherm
Schepenen en burgemeester - coöperatieve vennootschap Noordlicht - 38 zonnepanelen op Kouterschool © RV

In één week 15.000 euro ingezameld voor zonnepanelen op school in Londerzeel

LonderzeelNoordlicht lanceerde een paar maanden geleden een kapitaalsoproep en organiseerde een digitaal infomoment voor het zonnepanelenproject op de basisschool in Malderen. In een week haalde het 15.000 euro bij elkaar en de zonnepanelen vangen nu al zonnestralen op.

 1. Meteen tot 40 % korting: bij deze vijf winkels in Brussel en de Rand moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Meteen tot 40 % korting: bij deze vijf winkels in Brussel en de Rand moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden

  Deze week werden de solden opnieuw op gang getrapt. Nog tot het einde van de maand kan je in heel wat winkels een mooie slag slaan. Onze redactie contacteerde enkele lokale boetiekjes en winkels in Brussel en de Rand en polste naar hun plannen voor de koopjes. Met welke kortingen zijn ze aan de solden begonnen? En mogen we naar het einde toe nog wat meer verwachten? Bij heel wat zaken vind je meteen mooie kortingen, maar ze blijven toch voorzichtig met de hele grote getallen.
 2. Directeur die zelf voor de klas staat en leerlingen die vroeger naar huis mogen: zo pakken scholen personeelsuitval door corona aan. “Nu lukt het nog, maar voor hoelang?”
  PREMIUM
  Vlaamse rand rond Brussel

  Directeur die zelf voor de klas staat en leerlingen die vroeger naar huis mogen: zo pakken scholen personeels­uit­val door corona aan. “Nu lukt het nog, maar voor hoelang?”

  Amper één week zijn de scholen weer open na de verlengde kerstvakantie en nu al is duidelijk dat het – nog maar eens – moeilijke weken voor leerlingen, leerkrachten en directies zullen worden. Het stijgend aantal afwezige leerkrachten dwingt directies opnieuw tot creativiteit. Vijf directeurs van scholen in de rand rond Brussel schetsen de situatie.