Schepenen Leen Van Aken en Greet Segers, burgemeester Conny Moons en schepen Veerle Pas op een bouwwerf waar water lokaal terug infiltreert.
Volledig scherm
Schepenen Leen Van Aken en Greet Segers, burgemeester Conny Moons en schepen Veerle Pas op een bouwwerf waar water lokaal terug infiltreert. © Gemeente Londerzeel

Gemeente verplicht aannemers opgepompt water te hergebruiken

Londerzeel verplicht aannemers die bij bouwwerven grondwater oppompen voortaan om dit op het terrein zelf of in een nabije gracht te lozen. Volgend jaar worden aannemers bij werven die minstens 14 dagen duren, zelfs verplicht om te zorgen voor een vat van minimaal 1.000 liter om water op te vangen en dit ter beschikking te stellen voor het besproeien van planten en groenten.

0 reacties

 1. Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant: forse stijging in 1 jaar tijd
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Bra­bant: forse stijging in 1 jaar tijd

  In ons land worden nergens meer elektrische en hybride wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant. Het aantal nieuw ingeschreven elektrische voertuigen in onze provincie verdrievoudigde zelfs bijna in één jaar tijd. Zowat tien procent van het totale wagenpark in Vlaams-Brabant is groen. Vier procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Peter Van Rompuy opvroeg bij minister Diependaele.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.