Schepenen Leen Van Aken en Greet Segers, burgemeester Conny Moons en schepen Veerle Pas op een bouwwerf waar water lokaal terug infiltreert.
Volledig scherm
Schepenen Leen Van Aken en Greet Segers, burgemeester Conny Moons en schepen Veerle Pas op een bouwwerf waar water lokaal terug infiltreert. © Gemeente Londerzeel

Gemeente verplicht aannemers opgepompt water te hergebruiken

Londerzeel verplicht aannemers die bij bouwwerven grondwater oppompen voortaan om dit op het terrein zelf of in een nabije gracht te lozen. Volgend jaar worden aannemers bij werven die minstens 14 dagen duren, zelfs verplicht om te zorgen voor een vat van minimaal 1.000 liter om water op te vangen en dit ter beschikking te stellen voor het besproeien van planten en groenten.

0 reacties

 1. ProMobiel Klein-Brabant-Vaartland vraagt verlaging van snelheid in bebouwde kom: “Aantal dodelijke ongevallen met voetgangers moet omlaag”
  Bornem, Puurs-Sint-Amands, Willebroek

  ProMobiel Klein-Bra­bant-Vaart­land vraagt verlaging van snelheid in bebouwde kom: “Aantal dodelijke ongevallen met voetgan­gers moet omlaag”

  Burgerbeweging ProMobiel Klein-Brabant-Vaartland treedt toe tot de ‘Coalitie van 30’, en roept de lokale gemeentebesturen op om hetzelfde te doen. “We vragen om de snelheid in de bebouwde kom te verlagen tot maximum 30 kilometer per uur. Het aantal dodelijke ongevallen met voetgangers moét omlaag”, klinkt het.
 2. INTERVIEW. Vioolbouwer Thomas Meuwissen: “Een nieuw instrument kan even goed zijn als een oude Stradivarius”
  PREMIUM
  Brussel

  INTERVIEW. Vioolbou­wer Thomas Meuwissen: “Een nieuw instrument kan even goed zijn als een oude Stradivari­us”

  Van over de hele wereld kloppen topmuzikanten aan bij Thomas Meuwissen. De vioolbouwer is een van de weinigen in ons land die het bijzondere ambacht uitoefenen. “Velen blijven vasthouden aan oude instrumenten, omdat ze het onterecht zien als een goede financiële investering. Maar mijn vak is ook een statement tegen de wegwerpmaatschappij", vertelt Thomas, die ons rondleidt in zijn atelier in hartje Brussel.