Rondgang Sint-Barbara en herdenking overledenen 2019 - Brandweerpost Londerzeel
Volledig scherm
Rondgang Sint-Barbara en herdenking overledenen 2019 - Brandweerpost Londerzeel © rv

Geen fanfare of etentje, brandweer vraagt wel om morgen aan hen en hun overleden collega’s te denken

londerzeelZaterdag 4 december is niet enkel de feestdag van Vriendenkring brandweer Londerzeel, ze eren dan ook de overledenen. Dit jaar is dat opnieuw zonder toeters en bellen. Wel roepen ze alle Londerzelenaren op om morgen aan de brandweer en de overledenen te denken.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Adjudant Erwin Van Hoeck (59) zwaait af bij de brandweer in Londerzeel, maar opvolging is verzekerd: Zowel zoon als dochter traden al in zijn voetsporen

  Adjudant Erwin Van Hoeck (59) zwaait af bij de brandweer in Londerzeel, maar opvolging is verzekerd: Zowel zoon als dochter traden al in zijn voetsporen

  Na 38 jaar zwaait brandweerman Erwin Van Hoeck (59) af. Tijdens zijn laatste shift werd de Adjudant verrast door zijn ploeg. Die staken een nepinterventie in elkaar om hem te verrassen met koffiekoeken en een glaasje. “Met een meter afstand weliswaar!”, lachen ze. Zijn opvolging is alvast verzekerd: zowel zijn zoon als zijn dochter traden al in zijn voetsporen. Zoon Werner als beroeps, dochter Evy is bezig aan haar opleiding als vrijwilliger.
 1. "Wij zijn familie, voor deel zelfs letterlijk"
  PREMIUM

  "Wij zijn familie, voor deel zelfs letterlijk"

  Na 38 jaar zwaait brandweerman Erwin Van Hoeck (59) af. Tijdens zijn laatste shift werd de adjudant verrast door zijn ploeg. Die staken een nepinterventie in elkaar om hem te verrassen met koffiekoeken en een glaasje. "Met een meter afstand weliswaar!", lachen ze. Zijn opvolging is alvast verzekerd: zowel zijn zoon als dochter traden al in zijn voetsporen. Zoon Werner als beroeps, dochter Evy is bezig aan haar opleiding als vrijwilliger.
 2. Merchtem vindt akkoord met buurgemeenten: Peizegem krijgt eigen waterzuiveringsstation
  Peizegem
  1

  Merchtem vindt akkoord met buurgemeen­ten: Peizegem krijgt eigen waterzuive­rings­sta­ti­on

  Als alles volgens plan verloopt, beschikt de Merchtemse deelgemeente Peizegem tegen 2027 over een eigen waterzuiveringsstation. Vijftien jaar geleden al ontstonden hierover de eerste ideeën bij het Merchtemse gemeentebestuur, maar er kon toen geen overeenkomst met Buggenhout en Londerzeel worden gesloten waardoor het dossier in de koelkast belandde. Als gevolg van de doorstart zullen bepaalde inwoners ook verplicht worden om hun regen- en afvalwater te scheiden.