Schepen welzijn: Els Van den Broeck
Volledig scherm
Schepen welzijn: Els Van den Broeck © mkv

Basiseducatie Nederlands kan je vanaf nu ook in Londerzeel volgen

londerzeelWie in Londerzeel woont en lessen Nederlands wilde volgen bij Centrum voor Basiseducatie Ligo Halle-Vilvoorde moest daarvoor telkens naar Vilvoorde trekken. “Dat is vanaf nu verleden tijd. In februari starten de eerste lessen in GC Gerard Walschap.”

 1. Spoorwerken op en rond Jan Bogaertsbrug van start, Infrabel waarschuwt voor nachtelijke geluidshinder

  Spoorwer­ken op en rond Jan Bogaerts­brug van start, Infrabel waarschuwt voor nachtelij­ke geluidshin­der

  Vanaf maandag 27 maart start spoorwegbeheerder Infrabel met werken aan de spoorinfrastructuur in Kapelle-op-den-Bos. Ze vernieuwen de dwarsliggers en spoorstaven op de Jan Bogaertsbrug en ter hoogte. van de Moststraat. Ook de stukken spoor voor en achter de brug worden vernieuwd. Deze werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen, aldus Infrabel.
  Kapelle-op-den-Bos
 2. Met ‘Mijn kind, de school en ik’ ondersteunt de gemeente anderstalige ouders van kleuters

  Met ‘Mijn kind, de school en ik’ onder­steunt de gemeente anderstali­ge ouders van kleuters

  Met het traject ‘Mijn kind, de school en ik’ wil de Gemeente Londerzeel anderstalige ouders handvatten bieden om hun kinderen te begeleiden bij een succesvolle schoolloopbaan. “We trachten hiermee de ouders mee klaar te stomen voor het onderwijs van het kind”, duidt burgemeester Conny Moons (LWD). “Zo willen we een positieve leercurve van het kind in de hand werken door de ouder te vormen. Tegelijk is dit een oefenkans Nederlands voor de anderstalige ouder.”
  Londerzeel
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. Heemkundige kring Londerzeel gaat op busreis naar vergeten Belgische begraafplaats van Neuville-sous-Montreuil
  Lezersbijdrage

  Heemkundi­ge kring Londerzeel gaat op busreis naar vergeten Belgische begraaf­plaats van Neuville-sous-Mon­treuil

  Op 13 mei kan je een onbekend stukje erfgoed gaan ontdekken in Noord-Frankrijk. Dat meldt Joris Saerens aan onze redactie. Samen met de heemkundige kring organiseert hij een busreis vanuit Londerzeel naar de ‘vergeten begraafplaats’ van Neuville-sous-Montreuil. Daar liggen bijna 600 Belgen begraven sinds de Eerste Wereldoorlog, waaronder ook een man uit Malderen.
  Londerzeel