Dante Roelandts met zijn mama, die een handje kwam toesteken op openingsdag.
Volledig scherm
Dante Roelandts met zijn mama, die een handje kwam toesteken op openingsdag. © Baert Marc

Amper 20 is hij, maar Dante staat nu al in de potten te roeren van zijn eigen pasta-bar The Boxx in Londerzeel

Net 20 is hij, maar sinds maandag staat Dante Roelandts al te zwoegen in zijn eigen, pas geopende zaak in de Gildenstraat. Het idee voor The Boxx, een pasta-bar, kiemde amper een halfjaar geleden. En de zaken gaan al meteen goed, zo blijkt: “Tegen de middag moesten we al saus bijmaken!”, klinkt het enthousiast bij Dante en zijn mama, die op de openingsdag een welgekomen handje kwam toesteken.

 1. Barbara (47) van De Passerel wordt voorzitster van Horeca Vlaanderen Halle-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”
  PREMIUM
  Merchtem

  Barbara (47) van De Passerel wordt voorzit­ster van Horeca Vlaanderen Hal­le-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”

  Barbara Beeckman (47), uitbaatster van De Passerel in Merchtem en moeder van twee, is de kersverse voorzitster van Horeca Vlaanderen regio Halle-Vilvoorde geworden. Net in een moeilijke periode voor de sector neemt ze die verantwoordelijkheid met volle goesting op. “Ik zie het zeker niet als een vergiftigd geschenk”, zegt ze. “Het is een uitdaging. Ons bestuur zal ervoor zorgen dat de horeca zo snel mogelijk kan heropenen.”
 2. CAW Halle-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmaskers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologische hulpverlening stijgt”
  Halle-Vilvoorde

  CAW Hal­le-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmas­kers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologi­sche hulpverle­ning stijgt”

  De Intercommunale Haviland heeft 9.000 mondmaskers geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. De mondmaskers zullen voornamelijk aan cliënten worden aangeboden voor wanneer ze in contact komen met de hulpverleners. “Vaak zien we ze toekomen met een vuil mondmasker of eentje dat niet helemaal voldoet aan de normen”, zegt adjunct-directeur Wim Van Campenhout van het CAW.