Erwin Van Hoeck in het midden bovenaan bij zijn ploeg.
Volledig scherm
Erwin Van Hoeck in het midden bovenaan bij zijn ploeg. © Dieter Nijs

Adjudant Erwin Van Hoeck (59) zwaait af bij de brandweer in Londerzeel, maar opvolging is verzekerd: Zowel zoon als dochter traden al in zijn voetsporen

Na 38 jaar zwaait brandweerman Erwin Van Hoeck (59) af. Tijdens zijn laatste shift werd de Adjudant verrast door zijn ploeg. Die staken een nepinterventie in elkaar om hem te verrassen met koffiekoeken en een glaasje. “Met een meter afstand weliswaar!”, lachen ze. Zijn opvolging is alvast verzekerd: zowel zijn zoon als zijn dochter traden al in zijn voetsporen. Zoon Werner als beroeps, dochter Evy is bezig aan haar opleiding als vrijwilliger.

  1. Willebroek voert samenscholingsverbod in voor ‘harde kern’ van 24 probleemjongeren: “Onze jongeren moeten weer veilig kunnen fuiven”
    PREMIUM
    Willebroek

    Willebroek voert samenscho­lings­ver­bod in voor ‘harde kern’ van 24 probleem­jon­ge­ren: “Onze jongeren moeten weer veilig kunnen fuiven”

    Met onder andere de invoering van een samenscholingsverbod in het ‘Schoolwegje’, willen de gemeente Willebroek en de lokale politie Mechelen-Willebroek de rust in de Kanaalgemeente doen wederkeren. “De voorbije weken waren er weer té veel incidenten, we grijpen in met een reeks maatregelen en volgen een groep jongeren van heel dichtbij op”, zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA).