De priester trotseerde vorig jaar de hitte om alle voertuigen te verzekeren van de nodige spirituele bescherming.
Volledig scherm
De priester trotseerde vorig jaar de hitte om alle voertuigen te verzekeren van de nodige spirituele bescherming. © Archieffoto Lukas

90ste voertuigenzegening komt eraan

Voor de negentigste keer vindt op zondag 4 augustus de voertuigenzegening van Londerzeel Sint-Kristoffel plaats.

 1. Dag van de jeugdbeweging in Londerzeel: Fietsvlaggetjes, battles en totebags à volonté
  Londerzeel

  Dag van de jeugdbewe­ging in Londerzeel: Fietsvlag­ge­tjes, battles en totebags à volonté

  Traditioneel worden alle kinderen en jongeren gevraagd om in het uniform van hun jeugdbeweging naar school of naar het werk te gaan. Dit jaar zetten ze verschillende leuke acties op voor de leiding en ontvangen alle kinderen een fietsvlagje. Zo promoten ze verkeersveiligheid en ondersteunen ze tegelijk de jeugdbewegingen. Het gebruikelijke ontbijt aan de stations van Londerzeel kan niet worden georganiseerd.
 2. Vandalen richten ravage aan bij bakkerij Kika & Co: “Zelfs keukenkastjes van de muren gerukt”
  PREMIUM
  Willebroek

  Vandalen richten ravage aan bij bakkerij Kika & Co: “Zelfs keukenkast­jes van de muren gerukt”

  Vandalen richtten in de nacht van donderdag op vrijdag een ravage aan in bakkerij ‘Kika & Co’ in Willebroek. “De winkeldeur werd vernield, spullen werden in het rond gesmeten, zelfs de kasten en tegels werden van de muren gerukt. Aan iedereen die mogelijk iets gezien heeft: geef ons alsjeblief een seintje”, zeggen zaakvoerders Jessika De Boelpaep en Davy Punt.
 3. Stijging van aantal besmettingen in Londerzeel op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Londerzeel op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Londerzeel, op één dag 14 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 10. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 115. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Londerzeel op 610 te liggen. Omdat Londerzeel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.