Parochiaal medewerkster Jeanin Van de Voorde zegende meer dan 600 voertuigen. “Dat zal ik morgen wel voelen!”
Volledig scherm
PREMIUM
Parochiaal medewerkster Jeanin Van de Voorde zegende meer dan 600 voertuigen. “Dat zal ik morgen wel voelen!” © Dieter Nijs

627 voertuigen passeren onder wijwaterkwast tijdens voertuigenzegening in Londerzeel: “Dat zal ik de komende dagen wel voelen aan mijn arm”

londerzeelEen van de opvallendste zomerevenementen in Londerzeel is toch wel de voertuigenzegening aan de Sint-Kristoffelkerk in het centrum van Londerzeel. Je hoort het getoeter van de voorbijrijdende wagens en tractoren al van ver. Het evenement was dit jaar aan de 93ste editie toe en lokte opnieuw enkele honderden mensen kwamen kijken naar alle voertuigen die langskwamen om onder de wijwaterkwast te passeren.

  1. WEEKENDREPO: Op eilandtoer met architectenduo Gijs Van Vaerenbergh in Plantentuin Meise. “Ons eerste werk dat vanaf oplevering niet achteruitgaat maar verder groeit”
    PREMIUM
    meise, leuven

    WEEKENDRE­PO: Op eilandtoer met architec­ten­duo Gijs Van Vaeren­bergh in Planten­tuin Meise. “Ons eerste werk dat vanaf oplevering niet achteruit­gaat maar verder groeit”

    Wat in 2019 startte met een wedstrijd is nu klaar. De unieke Eilandtuin ontvangt haar eerste bezoekers. Het nieuwste creatieve pareltje in de Plantentuin in Meise bevat ondermeer een vlot, een zwevend pad boven het water en een spiegelbos waar bomen weerspiegelen in het water. Het winnende ontwerp komt van bekend architectenduo: Gijs Van Vaerenbergh, bestaande uit Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh, in samenwerking met Atelier Arne Deruyter.