Jong en oud graait naar de 2.300 kiekenpoten
Volledig scherm
Jong en oud graait naar de 2.300 kiekenpoten © Margo Koekoekx

2.300 kiekenpoten vliegen door de lucht: “Dit keer gooien we zelf want wij zijn jarig”

londerzeel2.300 kiekenpoten, 200 braadkippen, 1 gouden juweel en veel plezier. Dat is in een notendop samengevat het weekend in Londerzeel. De Orde van de Kiekenpoot was enthousiaster dan ooit want liefst twee keer moesten ze de zo succesvolle kiekenpootworp overslaan. “Zo fijn om iedereen terug te zien genieten.” Inderdaad enkele honderden mensen stonden terug trouw op post om zoveel mogelijk kiekenpoten te verzamelen.

 1. Yani Stevenheydens treedt dankzij de RACB in de voetsporen van Stoffel Vandoorne: “Mijn leven zal er vanaf nu helemaal anders uitzien”
  autosport

  Yani Stevenhey­dens treedt dankzij de RACB in de voetsporen van Stoffel Vandoorne: “Mijn leven zal er vanaf nu helemaal anders uitzien”

  De zes finalisten van het stuurwiel van de nationale autosportfederatie RACB kwamen afgelopen dinsdag en woensdag samen op het Bugatti Circuit van het Franse Le Mans, om er met een voor hen helemaal nieuwe Formule 4-bolide uit te maken wie in de voetsporen van Stoffel Vandoorne mag treden. Onder het waakzame oog van de jury – onder leiding van uitgerekend Stoffel Vandoorne – was het Yani Stevenheydens (16 jaar) die het nieuwe Stuurwiel van het RACB National Team wist te veroveren. De jongeman uit Westrode wordt zo niet alleen lid van het RNT, maar mag volgend jaar ook het Franse F4-kampioenschap afwerken.
 2. Spontane staking bij Decathlon Willebroek: “Geen respect voor personeel en premie ingehouden”
  Willebroek

  Spontane staking bij Decathlon Willebroek: “Geen respect voor personeel en premie ingehouden”

  In het distributiecentrum van sportketen Decathlon in Willebroek hebben woensdagochtend zo’n vijftig personeelsleden het werk neergelegd. De aanleiding van de staking zijn de inhouding van een premie en “een algemeen gebrek aan respect”. Ook de reactie op een vermeende diefstal lag mee aan de basis voor de spontane actie. Dat melden de vakbondscentrales ACV Puls en BBTK (ABVV).