1. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 2. Kippen overleven watersnood langs Reedijk niet
  Merchtem

  Kippen overleven watersnood langs Reedijk niet

  Van de hemel naar de hel. Enkele dagen geleden stapten Henk Willocx en Christa Luypaert in het huwelijksbootje en beloofden ze elkaar trouw in goede en slechte tijden. En die laatste kwamen nu sneller dan gehoopt. Tijdens het hevige onweer dat over ons land trok, werd de tuin van het koppel omgevormd tot een grote poel. “Mijn kippen zijn verdronken en mijn vissen vond ik overal terug”, zucht hij. “Het is nu hopelijk duidelijk dat de verharding in het centrum moet stoppen, anders verhuis ik.”
 1. RESTOTIP Zomerbar Den Bled in Willebroek: “Genieterscafé met uniek uitzicht en veel evenementen”
  PREMIUM
  Willebroek

  RESTOTIP Zomerbar Den Bled in Willebroek: “Genieters­café met uniek uitzicht en veel evenemen­ten”

  Den Bled, zo doopte Vincent Op de Beeck (27) zijn nieuwe zaak in de Tisseltbaan, pal op de grens van Willebroek en Mechelen. “Wie vanop het terras naar de velden kijkt, waant zich in een niemandsland oftewel ‘in den bled’. Het zicht is hier uniek, net als de sfeer. We gaan voor een gezellige zomerbar met een heleboel lekkers en activiteiten, in het najaar moet ook het genieterscafé klaar zijn.”
 2. Serkan Bozyigit (29) wordt nieuwe directeur van Atheneum Willebroek: “Wil rolmodel zijn voor jongeren met migratieachtergrond”
  Willebroek

  Serkan Bozyigit (29) wordt nieuwe directeur van Atheneum Willebroek: “Wil rolmodel zijn voor jongeren met migratie­ach­ter­grond”

  Hij is 29 jaar oud, heeft Turkse roots, en bracht als leerling en later leerkracht al de helft van zijn leven door op het Atheneum Willebroek. Vanaf september wordt Serkan Bozyigit de nieuwe directeur van de school, na het woelige vertrek van zijn voorganger. “Ivoren torens zijn niet aan mij besteed: ik kom uit de klas en de leraarskamer. Ik blijf ook de komende jaren tussen de leerlingen en medewerkers staan.”
 1. Na 30 jaar dan toch ontwikkelingen voor ARGO-site: “65% van het domein blijft groen”
  londerzeel

  Na 30 jaar dan toch ontwikke­lin­gen voor AR­GO-si­te: “65% van het domein blijft groen”

  De ARGO-site in Londerzeel is een groot stuk grond dat dankzij een ideale locatie - dicht bij het centrum - gonst van het potentieel. En daar wordt na dertig jaar eindelijk werk van gemaakt. In 2022 start men met de bouw van 45 wooneenheden. Daarnaast komt er een publieke toegankelijke groene zone met wandelpad, en een openbare parking voor 96 wagens. Burgemeester Conny Moons (LWD) en schepen voor Ruimtelijke Ordening Leen Van Aken (Groen) zijn alvast tevreden.
 1. De Rode Duivels naar EK-goud schreeuwen? Dat kan je vanaf vandaag op deze plekken in Brussel en de rand
  PREMIUM
  Brussel en rand

  De Rode Duivels naar EK-goud schreeuwen? Dat kan je vanaf vandaag op deze plekken in Brussel en de rand

  Met een jaar vertraging – het coronavirus, weet u wel – doen de Rode Duivels vanaf vanavond een gooi naar hun allereerste EK-titel. Nu duizenden fans door de coronamaatregelen de wedstrijden van de Belgen niet in het stadion kunnen volgen, leveren heel wat gemeenten en cafés extra inspanningen om de EK-sfeer naar ons land te halen. Op deze plaatsen in de Brusselse noordrand kan u de komende weken de Rode Duivels naar EK-goud schreeuwen.
 1. Fusiegesprekken opgeborgen: Buggenhout zegt “neen” tegen Dendermonde
  PREMIUM
  Buggenhout/Dendermonde

  Fusiege­sprek­ken opgeborgen: Buggenhout zegt “neen” tegen Dendermon­de

  Er komt geen fusie tussen Buggenhout en Dendermonde. Dat heeft de Buggenhoutse burgemeester Pierre Claeys als eerste bekend gemaakt, nadat zijn CD&V-fractie vrijdag besliste om ‘neen’ te zeggen tegen Dendermonde. De fusiegesprekken worden dus stopgezet. “Gestaakt door te veel commotie in onze gemeente”, zegt burgemeester Pierre Claeys (CD&V). Zijn Dendermondse collega Piet Buyse (CD&V) betreurt de beslissing, “maar zonder enige rancune.”
 1. Lokale producten, seizoensgebonden fruit en groenten, vanaf nu staan ze nog meer in de kijker dankzij ambassadeurs van ‘Lekker Van Bij Ons’
  Steenhuffel

  Lokale producten, seizoensge­bon­den fruit en groenten, vanaf nu staan ze nog meer in de kijker dankzij ambassa­deurs van ‘Lekker Van Bij Ons’

  Vanaf vandaag zal je de gekende witte bordjes met groene letters van ‘Lekker van bij ons’ nog veel vaker spotten. Hiermee worden lokale producenten en supermarkten die lokale producten aanbieden extra in de verf gezet. “Mensen worden gelukkig van eten. Zeker als het goed eten is. En met de producten uit Vlaanderen halen we de wereldtop. Daar mogen we fier op zijn”, zegt bevoegd minister Hilde Crevits (CD&V).
 2. Nu sporten binnen met meer mag: Geen probleem voor vaccinatiecentrum in Sport- en Evenementenhal. “Hebben al regeling met scholen en clubs tot najaar”
  Puurs-Sint-Amands

  Nu sporten binnen met meer mag: Geen probleem voor vaccinatie­cen­trum in Sport- en Evenemen­ten­hal. “Hebben al regeling met scholen en clubs tot najaar”

  De versoepeling van de coronamaatregelen voor sportverenigingen zorgt niet meteen voor problemen in het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant. “Wij palmen nog zeker tot midden oktober de sport- en evenementenhal in, maar vonden een alternatieve locatie voor al onze verenigingen en scholen”, zegt centrumverantwoordelijke Leen Lejon.