1. Advocaat van opgepakte Syriër (38) uit Willebroek ontkent betrokkenheid bij IS: “Hij ging lopen, net toen IS aan winnende hand was”
  PREMIUM

  Advocaat van opgepakte Syriër (38) uit Willebroek ontkent betrokken­heid bij IS: “Hij ging lopen, net toen IS aan winnende hand was”

  “Mijn cliënt was eerder een target dan een bondgenoot van IS.” Dat zegt de advocaat van de 38-jarige E.M. uit Syrië die vorig week in Willebroek werd opgepakt op verdenking van oorlogsmisdaden en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. De man zit momenteel in de gevangenis, maar zijn advocaat tekende al beroep aan. “We moeten hem uit de gevangenis krijgen. Al is die opsluiting voor hem nog niet het ergste.”
  Willebroek
 2. VACATURE: Word jij onze nieuwe journalist in Halle, Dilbeek of Asse?
  Pajottenland

  VACATURE: Word jij onze nieuwe journalist in Halle, Dilbeek of Asse?

  Weet jij alles over het wel en wee in het Pajottenland? Heb je zin om op zoek te gaan naar menselijke verhalen in Asse, Merchtem, Ternat, Dilbeek en Beersel? Weet jij waarover er gepraat wordt aan de cafétoog in Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode en Opwijk? Maar heb jij ook oog voor de sociale problematieken in een stad als Halle? Klik dan hier, stel je kandidaat en wie weet ben jij de reporter die wij zoeken om onze HLN redactie te versterken!
  Merchtem
 1. Blaasveldenaars hekelen sluiting van spooroverweg: “Het zou zorgen voor meer veiligheid, maar hierdoor moet het verkeer langs lagere school”
  PREMIUM
  Blaasveld

  Blaasvelde­naars hekelen sluiting van spoorover­weg: “Het zou zorgen voor meer veiligheid, maar hierdoor moet het verkeer langs lagere school”

  Inwoners van Blaasveld protesteren tegen de sluiting van de spooroverweg op de Tisseltbaan. Het zou volgens de gemeente voor meer verkeersveiligheid zorgen, maar daar is de Blaasveldenaar het niet mee eens: “Bovendien zou het ons dorp ook helemaal afsluiten van de buitenwereld.” En kan Willebroek deze beslissing wel nemen?
  Willebroek
 1. Gemeente op zoek naar gedichten en quotes: “Geestelijke gezondheid bespreekbaar maken”

  Gemeente op zoek naar gedichten en quotes: “Geestelij­ke gezondheid bespreek­baar maken”

  In 2022 riep de gemeente Grimbergen, in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, de inwoners op om een gedichten te delen met ‘Kracht’ als rode draad. Die oproep werd positief beantwoord en meer dan 30 gedichten bereikten het bestuur. Elke inzending werd op een of andere manier verwerkt: op een placemat, achter een QR-code onderweg, op postkaartjes en raamstickers die nog altijd in het straatbeeld te zien zijn..
  Grimbergen
Van Carmello tot Canapé: bij deze 7 zaken geniet je met Pasen van een brunch of ontbijt in Brussel, de Rand en het Pajottenland
PREMIUM

Van Carmello tot Canapé: bij deze 7 zaken geniet je met Pasen van een brunch of ontbijt in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

Over iets meer dan twee weken is het weer Pasen. Dat is het ideale moment voor een brunch of ontbijt met de hele familie. Heel wat horecazaken zetten daar ook op in. Wij gingen op zoek naar een aantal adresjes in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je het paasfeest uitgebreid kan vieren. Van het Chicago Café tot kasteel Ter Rijst: hier krijg je heel wat lekkers voorgeschoteld.
Spelen in een bankkluis of kermisattractie? In deze 10 kindvriendelijke restaurants in Brussel, de Rand en het Pajottenland tafel je zorgeloos met je kroost
PREMIUM

Spelen in een bankkluis of kermisat­trac­tie? In deze 10 kindvrien­de­lij­ke restau­rants in Brussel, de Rand en het Pajotten­land tafel je zorgeloos met je kroost

Met je hele kroost rustig op restaurant gaan, het is niet altijd even gemakkelijk. En dus kan een kindvriendelijk restaurant wonderen doen. Als ouder kan je er rustig tafelen terwijl de kids zich uitleven in de speelhoek of speeltuin. Wij lijsten de meest kindvriendelijke restaurants uit Brussel, de Rand en het Pajottenland op. Smakelijk!
Uit eten met de kids: 5 restaurants in de regio Mechelen waar je welkom bent met het hele gezin
PREMIUM

Uit eten met de kids: 5 restau­rants in de regio Mechelen waar je welkom bent met het hele gezin

Op restaurant gaan met kinderen kan een uitdaging zijn. Uren stilzitten is niet vanzelfsprekend voor een kind en vaak zijn ze kieskeurige eters. In deze vijf kindvriendelijke restaurants in Mechelen en omstreken kunnen ze naar hartenlust spelen of staat er van alles op het menu waar ze van gaan watertanden. Van aangepaste kindermenu’s tot springkastelen: hier geniet je samen met de kids van een heerlijk etentje.
Van middeleeuwse koningen tot Elvis Presley: de hele wereld smult van de ‘Brusselse wafel’. “Zelfs in Noord-Korea worden ze nu verorberd”
PREMIUM

Van middeleeuw­se koningen tot Elvis Presley: de hele wereld smult van de ‘Brusselse wafel’. “Zelfs in Noord-Ko­rea worden ze nu verorberd”

Op restaurant, bij de grootouders of gezellig samen met de eigen kroost: wie heeft er nog nooit genoten van een luchtige Brusselse wafel? De zoete lekkernij kan je tegenwoordig in restaurants over heel de wereld terugvinden. En hetzelfde geldt in de omgekeerde richting. Toeristen vanuit alle windstreken hebben een ‘echte Brusselse wafel’ op hun verlanglijstje staan. Maar vanwaar komt die link tussen het gebak en ons land? Wij zochten het samen met professor Erfgoedstudies Marc Jacobs (UA, VUB) uit en geven terloops nog enkele interessante adresjes mee.
RESTOTIP. BRUN opent de deuren in Mazenzele: sharing concept met overwegend vegetarische gerechten
PREMIUM
1

RESTOTIP. BRUN opent de deuren in Mazenzele: sharing concept met overwegend vegetari­sche gerechten

Stefan De Bruyne (52) heeft onlangs de deuren van restaurant BRUN langs de Steenweg in Mazenzele geopend. Het is de eerste horecazaak van de Opwijkenaar die uitweek naar Antwerpen. “Maar als ik een eigen zaak begon, moest het sowieso in dit pand in Mazenzele zijn”, zegt hij. Fijn detail: Stefan heeft er ooit nog gewoond, voor het een bekende pizzeria werd. De nadruk bij BRUN ligt op vegetarische gerechten, waarvan je er verschillende neemt om vervolgens te delen aan tafel.
Van Bar Envie tot Boumme Patate: deze 7 zaken helpen je door de laatste dagen van Tournée Minérale in Brussel, de Rand en het Pajottenland
PREMIUM
Brussel/Rand

Van Bar Envie tot Boumme Patate: deze 7 zaken helpen je door de laatste dagen van Tournée Minérale in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

Tournée Minérale loopt op zijn laatste benen. De maand zonder alcohol om zo wat gezonder door het leven te gaan, is geen makkelijke uitdaging. Gelukkig staan er heel wat alcoholvrije drankjes op de kaart van onze horecazaken. Wij gingen op zoek naar een aantal bars en restaurants in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar ze heerlijke mocktails serveren. Zo geniet jij tijdens de laatste dagen van februari nog steeds van lekkere drankjes, zonder kater achteraf.
 1. MOST WANTED. Félix Omoregie, vrouwenhandelaar voor de prostitutiebuurt: “Natúúrlijk ronselt hij in Nigeria nog volop meisjes”
  PREMIUM

  MOST WANTED. Félix Omoregie, vrouwenhan­de­laar voor de prostitu­tie­buurt: “Natúúrlijk ronselt hij in Nigeria nog volop meisjes”

  Voodoopraktijken, gedwongen abortussen en niets ontziend geweld. Mensenhandelaar Félix Omoregie heeft minstens zes – maar wellicht véél meer – Nigeriaanse vrouwen in de prostitutie gestort. “Ik werd tweemaal zwanger en moest even vaak een gedwongen abortus ondergaan.” Een portret en bloedstollende getuigenissen van slachtoffers over hoe Félix Omoregie te werk gaat, nog altijd trouwens.
  Brussel
Van een literair festival in Brussel tot een dartstoernooi in Schepdaal: vijf tips voor een geslaagd weekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland
PREMIUM

Van een literair festival in Brussel tot een dartstoer­nooi in Schepdaal: vijf tips voor een geslaagd weekend in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

Het weekend staat weer voor de deur, en er valt weer heel wat te beleven in de buurt. Nog geen plannen voor het weekend van 25 en 26 maart? Wij bezorgen je maar al te graag wat inspiratie. Van een internationaal vermaard literatuurfestival in Brussel tot een dartstoernooi in Schepdaal, check hier onze tips voor een gevuld weekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland.
Heemkundige kring Londerzeel gaat op busreis naar vergeten Belgische begraafplaats van Neuville-sous-Montreuil
Lezersbijdrage

Heemkundi­ge kring Londerzeel gaat op busreis naar vergeten Belgische begraaf­plaats van Neuville-sous-Mon­treuil

Op 13 mei kan je een onbekend stukje erfgoed gaan ontdekken in Noord-Frankrijk. Dat meldt Joris Saerens aan onze redactie. Samen met de heemkundige kring organiseert hij een busreis vanuit Londerzeel naar de ‘vergeten begraafplaats’ van Neuville-sous-Montreuil. Daar liggen bijna 600 Belgen begraven sinds de Eerste Wereldoorlog, waaronder ook een man uit Malderen.
In het spoor van weerman Frank Deboosere: ontdek wetenschappelijke feitjes tijdens groene fietstocht van Londerzeel naar Antwerpen

In het spoor van weerman Frank Deboosere: ontdek wetenschap­pe­lij­ke feitjes tijdens groene fietstocht van Londerzeel naar Antwerpen

Zin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Deze week staat alles in het teken van het afscheid van weerman Frank Deboosere, die mag genieten van zijn welverdiende pensioen. Zo fiets je van Londerzeel naar Antwerpen langs allerlei punten die met wetenschap te maken hebben.
Van culinaire fietstocht en trappistenproeverij tot kindercarnaval: onze tips voor het weekend in regio Mechelen
PREMIUM

Van culinaire fietstocht en trappisten­proe­ve­rij tot kindercar­na­val: onze tips voor het weekend in regio Mechelen

Nog geen idee wat te doen tijdens het weekend van 25 en 26 maart? Geen probleem! Wij hebben enkele tips gezocht om je agenda te vullen. Je kan meegenieten van een iftar na zonsondergang georganiseerd door Kom Op Tegen Kanker of genieten van vergeten Belgische Kamermuziek. Ook de kindercarnavalstoet in Schriek is dit jaar weer terug van weggeweest. Hier vind je zes tips om te doen in de regio Mechelen.
Uit eten met de kids: 5 restaurants in de regio Mechelen waar je welkom bent met het hele gezin
PREMIUM

Uit eten met de kids: 5 restau­rants in de regio Mechelen waar je welkom bent met het hele gezin

Op restaurant gaan met kinderen kan een uitdaging zijn. Uren stilzitten is niet vanzelfsprekend voor een kind en vaak zijn ze kieskeurige eters. In deze vijf kindvriendelijke restaurants in Mechelen en omstreken kunnen ze naar hartenlust spelen of staat er van alles op het menu waar ze van gaan watertanden. Van aangepaste kindermenu’s tot springkastelen: hier geniet je samen met de kids van een heerlijk etentje.
 1. Jinthe (10) en Sem (11) op het podium met ‘Red Star Line’: “Mama moest een traantje wegpinken”

  Jinthe (10) en Sem (11) op het podium met ‘Red Star Line’: “Mama moest een traantje wegpinken”

  In het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs ging op 19 maart de spektakelmusical ‘Red Star Line’ in première. Op de affiche vind je bekendheden als Ianthe Tavernier, Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Lotte Stevens, Free Souffriau, Peter Van Den Begin en Carry Goossens. Zij worden bij elke voorstelling bijgestaan door een klein leger aan jonge talenten. Twee van die talenten zijn Jinthe uit Merchtem en Sem uit Londerzeel.
  Londerzeel
 2. Op stap in de hipste wijk van de Brusselse Vijfhoek: deze 7 adresjes mag je als ‘Dansaertvlaming’ absoluut niet missen
  PREMIUM

  Op stap in de hipste wijk van de Brusselse Vijfhoek: deze 7 adresjes mag je als ‘Dansaert­vla­ming’ absoluut niet missen

  Ooit was het een commercieel knooppunt in de stad, met een aanlegplaats voor boten waar nu de Vismarkt ligt. De straat-en pleinnamen weerspiegelen nog steeds welke producten er toen verhandeld werden. Vandaag is de Dansaertwijk vooral bekend om de modeboetieks en de vele andere originele en innovatieve zaakjes, en heel populair onder de Vlaamse Brusselaars. Over hen werd zelfs een reeks gedraaid, te zien op Streamz. Voor die gelegenheid zetten wij enkele leuke adresjes op een rijtje.
  Brussel
 1. Twintiger had springmes in binnenzak: “Ik gebruikte het voor mijn werk op de luchthaven”

  Twintiger had springmes in binnenzak: “Ik gebruikte het voor mijn werk op de luchthaven”

  Een 28-jarige man uit Willebroek stond maandag voor de rechter in Mechelen. Het parket had hem gedagvaard voor het bezit van een knipmes. Dat werd tijdens een politiecontrole aangetroffen in zijn binnenzak. “Ik had het mes op zak omdat ik van mijn werk terugkwam”, zei de twintiger. “Ik had het nodig voor mijn job op de luchthaven. Ik gebruikte het om touwen door te snijden.” Verder verklaarde de twintiger nog dat hij het mes had gekocht op internet en niet wist dat het illegaal was. De zaak kom op zitting omdat hij zijn minnelijke schikking niet had betaald. Het parket vroeg een eenvoudige schuldigverklaring. “Omdat de feiten inmiddels van ruim 2,5 jaar geleden dateren”, besloot het parket. De twintiger verzette zich daar niet tegen.
  Willebroek
 2. Van een literair festival in Brussel tot een dartstoernooi in Schepdaal: vijf tips voor een geslaagd weekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM

  Van een literair festival in Brussel tot een dartstoer­nooi in Schepdaal: vijf tips voor een geslaagd weekend in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Het weekend staat weer voor de deur, en er valt weer heel wat te beleven in de buurt. Nog geen plannen voor het weekend van 25 en 26 maart? Wij bezorgen je maar al te graag wat inspiratie. Van een internationaal vermaard literatuurfestival in Brussel tot een dartstoernooi in Schepdaal, check hier onze tips voor een gevuld weekend in Brussel, de Rand en het Pajottenland.
  Brussel
 1. Wim heeft een uur voor de opening al 6 wachtenden voor zich aan de autokeuring: “Gezellig keuvelen met anderen in de rij. Waarover? De autokeuring, natuurlijk”
  PREMIUM

  Wim heeft een uur voor de opening al 6 wachtenden voor zich aan de autokeu­ring: “Gezellig keuvelen met anderen in de rij. Waarover? De autokeu­ring, natuurlijk”

  De autokeuring in Londerzeel kwam de afgelopen dagen in het nieuws wegens lange wachttijden aan het station. Wim Dufraing uit Kapelle-op-den-Bos kan erover meespreken. Zijn auto werd uiteindelijk goedgekeurd, maar de wekker wel heel vroeg rinkelen ten huize Dufraing. “Ik heb mijn tanden gepoetst tijdens het wachten.”
  Londerzeel
 2. RESTOTIP. Have a Roll in Elsene: kleurrijke en huisbereide kaneelrollen
  PREMIUM

  RESTOTIP. Have a Roll in Elsene: kleurrijke en huisberei­de kaneelrol­len

  In februari opende ‘Have a Roll’ de deuren in Elsene. En dat bleek meteen een razend succes: dagelijks staan heel wat mensen geduldig in de rij voor de verse kaneelrollen. Het overtrof zelfs de verwachtingen van mede-eigenaar Dennis Van Peel (27), die twee jaar geleden de eerste vestiging opende in Antwerpen. Maar wat maakt de zoete lekkernijen zo populair? Wij gingen langs om het zelf uit te testen.
  Brussel
 3. Heemkundige kring Londerzeel gaat op busreis naar vergeten Belgische begraafplaats van Neuville-sous-Montreuil
  Lezersbijdrage

  Heemkundi­ge kring Londerzeel gaat op busreis naar vergeten Belgische begraaf­plaats van Neuville-sous-Mon­treuil

  Op 13 mei kan je een onbekend stukje erfgoed gaan ontdekken in Noord-Frankrijk. Dat meldt Joris Saerens aan onze redactie. Samen met de heemkundige kring organiseert hij een busreis vanuit Londerzeel naar de ‘vergeten begraafplaats’ van Neuville-sous-Montreuil. Daar liggen bijna 600 Belgen begraven sinds de Eerste Wereldoorlog, waaronder ook een man uit Malderen.
  Londerzeel
 1. Spoorwerken op en rond Jan Bogaertsbrug van start, Infrabel waarschuwt voor nachtelijke geluidshinder

  Spoorwer­ken op en rond Jan Bogaerts­brug van start, Infrabel waarschuwt voor nachtelij­ke geluidshin­der

  Vanaf maandag 27 maart start spoorwegbeheerder Infrabel met werken aan de spoorinfrastructuur in Kapelle-op-den-Bos. Ze vernieuwen de dwarsliggers en spoorstaven op de Jan Bogaertsbrug en ter hoogte. van de Moststraat. Ook de stukken spoor voor en achter de brug worden vernieuwd. Deze werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen, aldus Infrabel.
  Kapelle-op-den-Bos
 2. Met ‘Mijn kind, de school en ik’ ondersteunt de gemeente anderstalige ouders van kleuters

  Met ‘Mijn kind, de school en ik’ onder­steunt de gemeente anderstali­ge ouders van kleuters

  Met het traject ‘Mijn kind, de school en ik’ wil de Gemeente Londerzeel anderstalige ouders handvatten bieden om hun kinderen te begeleiden bij een succesvolle schoolloopbaan. “We trachten hiermee de ouders mee klaar te stomen voor het onderwijs van het kind”, duidt burgemeester Conny Moons (LWD). “Zo willen we een positieve leercurve van het kind in de hand werken door de ouder te vormen. Tegelijk is dit een oefenkans Nederlands voor de anderstalige ouder.”
  Londerzeel