Het huis in de Broekstraat in Kerkhoven.
Volledig scherm
Het huis in de Broekstraat in Kerkhoven. © Foto De Schrijver

Woning onbewoonbaar na keukenbrand

LOMMELEen keukenbrand heeft in de nacht van maandag op dinsdag heel wat schade aangericht in een huurwoning in de Broekstraat in Kerkhoven. De bewoner kon tijdig uit het huis ontsnappen. Zijn hond werd door de brandweer gered. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Lommel op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Lommel op zondag 18 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Lommel, op één dag 19 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 13. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 101. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Lommel op 295 te liggen. Omdat Lommel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Test- en triagecentrum aan Ziekenhuis Geel verdubbelt capaciteit naar 400 tests per dag
  PREMIUM
  Geel

  Test- en triagecen­trum aan Ziekenhuis Geel verdubbelt capaciteit naar 400 tests per dag

  Het test- en triagecentrum aan het ziekenhuis in Geel heeft sinds deze week haar testcapaciteit verdubbeld naar 400 tests per dag. De coronatesten worden voortaan afgenomen in heringerichte klascontainers die het stadsbestuur ter beschikking stelt, terwijl dat eerder in een tent gebeurde. “Uniek in de Kempen is dat alle nodige diensten voor coronapatiënten in een straal van 100 meter gelegen zijn”, zegt ziekenhuisdirecteur Jan Flament.