De Bosbewonersroute in het Lommelse Pijnvenbos biedt een leuk intermezzo voor kinderen tijdens de wandeling.
Volledig scherm
De Bosbewonersroute in het Lommelse Pijnvenbos biedt een leuk intermezzo voor kinderen tijdens de wandeling. © Eddy & Rita

Wandelen tussen de houten dieren: ontdek het Lommelse Pijnvenbos

LimburgZin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Het thema van deze week is ‘wandelingen langs knooppunten’. Het is koud, maar droog weer en dus is een korte wandeling een ideale activiteit. In Limburg kan je de natuur opsnuiven in het Lommelse Pijnvenbos.

 1. Vier lokale besturen lanceren ‘Gele Doos’: “Een noodsituatie kan zich elk moment voordoen en dan telt iedere minuut”

  Vier lokale besturen lanceren ‘Gele Doos’: “Een noodsitua­tie kan zich elk moment voordoen en dan telt iedere minuut”

  Gisteren werd ook in Limburg de Dag van de Zorg gevierd. Dat deden gemeenten Ham, Tessenderlo en Leopoldsburg samen met stad Beringen door de lancering van de Gele Doos. De vier lokale besturen sloegen voor dit project de handen in elkaar met eerstelijnszone West-Limburg: “Dit is de snelste weg naar levensreddende informatie!” De vier schepenen van Zorg en Welzijn leggen uit waarom dit project zo belangrijk is.
  Beringen
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.