Het Duits militair kerkhof
Volledig scherm
Het Duits militair kerkhof © BVDH

Vrouwen in WOII staan centraal bij nieuwe openluchttentoonstelling aan Huis Over Grenzen

LommelIn augustus opent Huis Over Grenzen - een jeugd- en ontmoetingscentrum in Lommel, België - een nieuwe openluchttentoonstelling onder de titel “Women@War”. Gelegen naast de grootste Duitse oorlogsbegraafplaats uit de Tweede Wereldoorlog in West-Europa en aangesloten op het uitgebreide fietsroutenetwerk van Limburg, verbindt deze plek het verleden met het heden.

 1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 2. Speeddealer kijkt aan tegen celstraf van 30 maanden
  Beringen

  Speeddea­ler kijkt aan tegen celstraf van 30 maanden

  Een vijftiger uit Beringen kijkt aan tegen een celstraf van 30 maanden en een boete van 12.000 voor het verspreiden van speed en het bezit van cannabis. Momenteel verblijft hij al in de gevangenis. De 55-jarige man is al meer dan 30 jaar bezig met drugs en pleegde reeds inbreuken op de drugswet. In maart zagen speurders opnieuw afnemers aan zijn huis, die vervolgens de aankoop van speed bekenden. Een huiszoeking en gsm-onderzoek bracht nog meer bewijsmateriaal aan het licht. De man kreeg in het najaar van 2020 te horen dat hij prostaatkanker had, volgens de dokters het resultaat van zijn jarenlange verslaving. Hij zou enkel drugs verkopen om zijn eigen gebruik te bekostigen. Het vonnis volgt op 8 augustus.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.