De afvaart van de Dommel in Neerpelt.
Volledig scherm
PREMIUM
De afvaart van de Dommel in Neerpelt. © Mine Dalemans

Van de Dommelafvaart over de Beringse mijnsite ontdekken tot een lekkere Achelse trappist proeven: op dagtrip naar de Limburgse Kempen

De regioredactie van HLN geeft de hele zomer de beste tips prijs voor een fantastische dagtrip in eigen land. Een bezoek aan de Limburgse Kempen zonder de Dommelafvaart is uiteraard niet compleet, maar de regio heeft veel meer te bieden. Het is de plek waar je de rijke geschiedenis van het Limburgse mijnverhaal kan ontdekken in Beringen, waar je kan toosten met een Achelse trappist en waar je alpaca’s kan gaan knuffelen in Kaulille. Wij inspireren je met talrijke tips voor een onvergetelijke tijd in de Limburgse Kempen.

 1. Daling van aantal besmettingen in Lommel op vrijdag 16 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Lommel op vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Lommel, op één dag 6 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 8. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 74. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Lommel op 216 te liggen. Omdat Lommel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Griezelwandeling ‘Boe! Beringen’ afgelast
  Beringen

  Griezelwan­de­ling ‘Boe! Beringen’ afgelast

  Op zaterdag 31 oktober stond de griezelwandeling ‘Boe! Beringen’ op de kalender, maar door de verstrengde coronamaatregelen is er beslist om het evenement af te gelasten. “Er was een heel mooie tocht uitgestippeld, met veel beleving, belichting, tal van figuranten... Maar we kunnen het niet maken om in een periode van verstrengde maatregelen zoveel mensen samen te brengen”, vertelt schepen van Evenementen Werner Janssen (N-VA) ontgoocheld. “Het is essentieel dat we allemaal samen de opgelegde maatregelen volgen, dat we de stijgende cijfers een halt kunnen toeroepen zodat we toch nog kunnen genieten van een fijn eindejaar.”