Een kaartje van de geplande fusies.
Volledig scherm
Een kaartje van de geplande fusies. © SAMEN sp.a

SAMEN sp.a ziet fusie van politiezones niet zitten

LommelDe Lommelse oppositiepartij SAMEN sp.a ziet een fusie van vier politiezones niet zitten. Ze vindt die vorm van schaalvergroting en samenwerking een stap te ver. 

 1. Betty (57) brengt met ‘De Prinses van Coronaland’ haar eerste kinderboek uit: “Angst die kinderen nu ervaren ombuigen naar hoop en vertrouwen”
  balen

  Betty (57) brengt met ‘De Prinses van Coronaland’ haar eerste kinderboek uit: “Angst die kinderen nu ervaren ombuigen naar hoop en vertrouwen”

  Op haar 57ste brengt Betty Machiels uit Balen met ‘De Prinses van Coronaland’ haar eerste kinderboek uit. Zoals de titel al doet vermoeden, speelt het boek in op de huidige coronatijden. In het sprookje is niet de wolf deze keer de slechterik, wel het virusmonster. Met haar boek wil de gewezen kleuterjuf vooral kinderen hun angsten - die in deze tijden toch wel welig tieren - laten overwinnen. “Kinderen zijn als sponsjes: ze nemen die negatieve gevoelens van volwassenen over.”
 2. Restaurant Cuchara heeft nu ook het mooiste restaurant design: “Hiervoor zijn we tot het uiterste gegaan”
  PREMIUM
  Lommel/Neerpelt

  Restaurant Cuchara heeft nu ook het mooiste restaurant design: “Hiervoor zijn we tot het uiterste gegaan”

  Bij de virtuele voorstelling van de achttiende editie van de Gault&Millau Gids kon de Lommelse chef-kok Jan Tournier (39) van restaurant Cuchara in Lommel een fles champagne openmaken. Zijn restaurant stijgt naar een quotering van 17/20 en kreeg ook de award voor het mooiste restaurant design. “We hebben ons interieur al zes jaar, dus deze bekroning kwam onverwacht, maar is daarom niet minder mooi."
 3. Deze 13 broers groeiden samen op in Wauberg: “Nog steeds komen ze elke week bij elkaar, door het coronavirus tijdelijk via Zoom”
  PREMIUM
  Wauberg

  Deze 13 broers groeiden samen op in Wauberg: “Nog steeds komen ze elke week bij elkaar, door het coronavi­rus tijdelijk via Zoom”

  PXL-docent Ruben Kelchtermans (40) dook voor zijn studies in de archiefkast van de familie. Zijn vader Henri was immers lid van een gezin met maar liefst dertien broers en geen enkele zus. “Ze groeiden op in het Peerse Wauberg. Nog elke zondag komen de negen overgebleven telgen samen om bij te babbelen in het ouderlijk huis, maar door het coronavirus zijn ze nu gedwongen om dat via ‘Zoom’ te doen.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren