Restaurant Cuchara heeft nu ook het mooiste restaurant design: “Hiervoor zijn we tot het uiterste gegaan”
Lommel/NeerpeltBij de virtuele voorstelling van de achttiende editie van de Gault&Millau Gids kon de Lommelse chef-kok Jan Tournier (39) van restaurant Cuchara in Lommel een fles champagne openmaken. Zijn restaurant stijgt naar een quotering van 17/20 en kreeg ook de award voor het mooiste restaurant design. “We hebben ons interieur al zes jaar, dus deze bekroning kwam onverwacht, maar is daarom niet minder mooi."
Delen per e-mail
Een jaar geleden kreeg Cuchara al een tweede Michelinster en nu volgt ook de bekroning vanwege de Gault&Millau Gids met een ijzersterke recensie voor de Lommelse zaak. “We hadden eerder al mooie prijzen gewonnen voor ons interieur. Ik heb er dan ook samen met de architecte Kathleen Simons mijn ziel in gestoken", bekent Jan. “Met warme materialen, een glazen boomsculptuur aan het plafond (het werk heet ‘Root’, red.) en minimalistisch meubilair proberen we een beetje het ‘livinggevoel’ in het restaurant te brengen. Mijn laatste eurocent stak ik in dit kunstzinnig project en ik ben fier dat we daar succes mee oogsten."
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Paal Paal op Stelten hoopt snel duidelijkheid te krijgen rond festivalzomer: “We zullen dat weekend zeker iets organiseren”
In 2020 kon Paal op Stelten niet plaatsvinden, dus de honger richting deze festivalzomer is groot. Toch is er nog steeds erg veel onduidelijkheid over de organisatie. “Wij hopen dat we tegen eind februari – midden maart meer informatie zullen krijgen. Dan kunnen we tenminste al van start gaan met de voorbereidingen”, vertelt Esmeralda Meyen, die op de dienst Toerisme Beringen de evenementen coördineert. -
Multimedia Vinyl is weer helemaal in: hierop moet je letten als je een platenspeler koopt
Na de komst van de cd was vinyl een tijdlang helemaal afgeschreven, maar intussen zijn platen - zélfs in streamingtijden - aan een serieuze comeback bezig. Onze techredacteur somt op waar je op moet letten als je een nieuwe platenspeler wil kopen en tipt meteen zijn drie aanraders van het moment. -
Sparen Na de tariefverhogingen bij sommige banken: hoe gemakkelijk is het om over te stappen?
KBC kondigde begin deze maand al aan dat ze een aantal van haar tarieven fors optrekt. Ook bij andere banken zijn er belangrijke wijzigingen. Maar wat als u daar als klant niet mee akkoord gaat? Kan u dan gemakkelijk overstappen en is daar ook een kostprijs aan verbonden? Spaargids.be belicht de werking van de (gratis) bankoverstapdienst. -
-
Multimedia Moet jouw telefoon tegen wat nattigheid kunnen? Deze smartphones zijn waterdicht
Het is misschien niet het eerste waar je naar kijkt als je een nieuwe smartphone gaat kopen, maar toch is ‘waterdichtheid’ een redelijk belangrijk criterium. Helemaal als je ook in de gure tijd van het jaar vaak buitenshuis bent. Onze techredacteur belicht de verschillende niveaus van waterdichtheid en de high-end smartphones per categorie. -
PREMIUM
Geel Stalkster die hitsige mannen naar Kimberly (25) stuurde, blijft slachtoffers maken: “Ze heeft zelfs een TikTok-account op naam van Jef Vermassen”
Ondanks een lopend proces voor belaging via sociale media heeft stalkster J.C. uit Geel sindsdien nog meer slachtoffers gemaakt. De vrouw stond al terecht omdat ze met de foto van een ex-vriendin een vals Tinder-profiel had aangemaakt en zo opgewonden mannen had uitgenodigd voor seks. Slachtoffer Kimberly durfde wekenlang niet buiten komen. Intussen sloeg J.C. opnieuw toe. “Ze maakte bijvoorbeeld op TikTok een vals account aan onder de naam Jef Vermassen.” -
geel/laakdal/Meerhout Elke wijkagent van politiezone beheert voortaan Facebookgroep om inwoners sneller te informeren
Alle wijkagenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout beschikken sinds kort over een eigen Facebookgroep. Op die manier kan de wijkagent sneller informatie doorgeven aan de bewoners. -
PREMIUM
Mol LEKKER LOKAAL. Dad's BBQ Place tilt barbecueën naar een hoger niveau
Tijdens deze donkere, regenachtige wintermaanden hadden wij nog eens zin in een echte zomerse barbecue. Daarom lieten we ons deze week verleiden door de menukaart van Dad's BBQ Place, een kleine barbecuezaak in de achtertuin van hobbykok Dennis Gielen uit Mol. Geen takeaway van een klassieke horecazaak dus, maar wel eentje waarmee je de zon in huis haalt. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.