Zo zal het nieuwbouwproject eruitzien.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zal het nieuwbouwproject eruitzien. © RV

Maatwerkbedrijf met broodjesbar en strijk- en wasatelier komt op site van oud ziekenhuis

LommelDe werken aan het nieuwbouwproject van vzw de Biehal werden vandaag officieel afgetrapt. Op de locatie van het oude ziekenhuis in Lommel zal een nieuw maatwerkbedrijf gebouwd worden. Daar is er plaats voor Kringstore Lommel, Grand Café de Biehal met broodjesbar, een strijk- en wasatelier en de burelen van de administratieve diensten.

 1. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
  PREMIUM
  Herbricht

  Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

  Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.
 2. Helena laat met Studio Wa mensen kennismaken met authentieke Japanse cultuur: “Op momenten dat ik het zwaar heb put ik een enorme troost uit de theeceremonie”
  PREMIUM
  Geel

  Helena laat met Studio Wa mensen kennisma­ken met authentie­ke Japanse cultuur: “Op momenten dat ik het zwaar heb put ik een enorme troost uit de theeceremo­nie”

  Al bijna tien jaar is Helena Kieckens (39) uit Geel in de ban van de authentieke Japanse theeceremonie en sinds kort heeft ze er ook haar job van gemaakt. Met Studio Wa maakt ze mensen wegwijs in de eeuwenoude traditie, die veel weg heeft van een sessie mediteren en die alle zintuigen prikkelt. “De Japanse theeceremonie heeft me door enkele moeilijke momenten gesleept.”
 3. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.