Schelpenverzamelaar Frank Swinnen en zijn vrouw Linda.
Volledig scherm
PREMIUM
Schelpenverzamelaar Frank Swinnen en zijn vrouw Linda. © Mine Dalemans

Lommelse bakker Frank Swinnen (60) bezit grootste schelpencollectie in zijn soort ter wereld: “Er staat hier nog voldoende onderzoekswerk voor de rest van ons leven”

LommelU kent hen wellicht vooral van de Lommelse Bakkerij Swinnen, maar achter de schermen hebben Frank Swinnen (60) en zijn vrouw Linda Maes de afgelopen decennia een indrukwekkende schelpencollectie uitgebouwd. Als ontdekker dragen maar liefst negentig schelpensoorten zelfs de naam van het koppel of hun omgeving. “Het is een prettige gedachte om te weten dat jouw naam de eeuwigheid zal trotseren.” Onze reporter kreeg een exclusieve rondleiding door zijn indrukwekkende verzameling. 

  1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
    Spaargids.be

    Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

    De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.