Architect Bart Baeken maakte een ontwerp van gevelplantjes in het stadscentrum.
Volledig scherm
Architect Bart Baeken maakte een ontwerp van gevelplantjes in het stadscentrum. © Stad Lommel

Lommel wil met gevelplantjes omgevingen verfraaien

LommelSinds kort kan je in Lommel je muur opfleuren met gevelplantjes. “Daarmee brengen we nog meer biodiversiteit en groen in het straatbeeld”, zegt schepen van Milieu Joris Mertens (CD&V). 

 1. Ex-profvoetballer Pierre Geys (73) schrijft biografie over rock-’n-roll-leven: “Ik ga geen enkel thema uit de weg”
  PREMIUM
  Eksel / Oostham / Diest

  Ex-profvoet­bal­ler Pierre Geys (73) schrijft biografie over rock-’n-roll-le­ven: “Ik ga geen enkel thema uit de weg”

  Hij voetbalde voor Anderlecht aan de zijde van Jef Jurion en Paul Van Himst, maakte als trainer een omkoopschandaal van dichtbij mee, bouwde een nieuw leven op in Tenerife en moest veel te vroeg afscheid nemen van zijn zoon Jurgen. Pierre Geys (73) heeft een bewogen leven achter de rug. Zijn verhalen pende hij neer in zijn autobiografie ‘Geen woord of stap terug’. “Voetbal is het mooiste spel ter wereld, maar wat daarbuiten gebeurt, is niet altijd even fraai”, vertelt hij terwijl onze redactie als eerste zijn boek mocht inkijken.
 1. 30 coronapatiënten in Noorderhart Mariaziekenhuis
  Pelt

  30 coronapa­tiën­ten in Noorder­hart Mariazie­ken­huis

  Momenteel liggen er 30 patiënten met corona in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt, waarvan 5 op de afdeling intensieve zorg. Er zijn bovendien 4 patiënten met een vermoeden van corona. Er is ook nog eens één patiënt met corona in Noorderhart Revalidatie & MS. Dat zijn de hoogste cijfers tijdens de vierde golf. Uit een rondvraag van onze krant vorige week werd duidelijk dat het ziekenhuis 6 bedden voorziet op de intensieve zorg voor coronapatiënten. Het verplaatsen van personen die met het virus kampen, was nog niet aan de orde.
 2. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
  PREMIUM
  Herbricht

  Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

  Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.