Lommel mag zich terecht 'bloemengemeente' noemen. Karel Wieërs (derde van links) kijkt tevreden toe.
Volledig scherm
Lommel mag zich terecht 'bloemengemeente' noemen. Karel Wieërs (derde van links) kijkt tevreden toe. © Stad Lommel

Lommel krijgt goud voor openbaar groen

Jaarlijks investeert de stad Lommel heel wat tijd en moeite in de aankleding van tientallen bloemenperkjes en rotondes in de stad. Dat resulteert nu in een gouden medaille in de wedstrijd Groene Lente van de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG).

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Nieuw woonproject tussen ziekenhuis en dorpscentrum: “Openbare buitenplaats is een mooie troef”
  PREMIUM
  Overpelt

  Nieuw woonpro­ject tussen ziekenhuis en dorpscen­trum: “Openbare buiten­plaats is een mooie troef”

  Een woonproject tussen het ziekenhuis en het dorpscentrum, het klinkt voor veel (oudere) mensen als muziek in de oren. Daarom ook dat er bij aanvang van de verkoop van woonproject ‘Agter de Heuf’ al 40% van de appartementen zijn verkocht. “Agter de Heuf heeft bovendien de ambitie om op de gelijkvloerse verdieping een heuse zorgboulevard te verwezenlijken”, zegt projectmanager Bert Govaerts van bouwheer Aura.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Fonds voor verongelukte Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”
  Oud-Turnhout

  Fonds voor verongeluk­te Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”

  Het Fonds Tinne Boes bestaat 10 jaar. De ouders van Tinne richtten het fonds op nadat het meisje —samen met haar grootouders en nichtje — om het leven kwam bij een busongeval in Egypte. Zo'n 55 jongeren in moeilijke levensomstandigheden werden dankzij het fonds al richting een diploma geholpen. “Het geeft veel voldoening om die jongeren uit de pleeg- of jeugdzorg een duwtje in de rug te geven”, zegt Juul Boes.
 3. Internationaal wolvenoverleg legt overal gelijkaardige pijnpunten bloot: “De wolf zal niet meer verdwijnen. Laat ons er dus een mooi verhaal van maken”
  Hechtel-Eksel

  Internatio­naal wolvenover­leg legt overal gelijkaar­di­ge pijnpunten bloot: “De wolf zal niet meer verdwijnen. Laat ons er dus een mooi verhaal van maken”

  Een probleemwolf die moet worden afgemaakt, een andere wolf die zomaar wordt doodgeschoten... Felle tegenstanders van wolven komen niet alleen in Vlaanderen voor. Dat bleek uit het internationaal wolvenoverleg dat afgelopen dagen in Hechtel-Eksel plaatsvond. “Het valt ons op dat het beleid overal zeer gelijklopend is”, stelt directeur Dries Gorissen van Agentschap voor Natuur en Bos vast.