Siemon Ariens en Lars Van Dungen van Eye-Opener (links) en Katelijne Sohl (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Siemon Ariens en Lars Van Dungen van Eye-Opener (links) en Katelijne Sohl (rechts) © RV / Unizo

Lommel, de stad van de creativiteit: ook makers van speelhuisjes en goudsmid krijgen officiële UNIZO handmade in Belgium-label

LommelIn Lommel hebben opnieuw twee zaken het officiële UNIZO handmade in Belgium-label mogen ontvangen. Siemon Ariens en Lars van den Dungen van Eye-Opener maakt fantastische speelhuisjes op maat. De Lommelse Katelijne Sohl is dan weer een erkend goudsmid met eigen meesterstempel.

 1. Nootzaak krijgt Handmade in Belgium-label: “Met koolhydraatarme en artisanale producten spelen we in op welvaartsziekten”
  Lommel

  Nootzaak krijgt Handmade in Belgium-la­bel: “Met koolhy­draat­ar­me en artisanale producten spelen we in op welvaarts­ziek­ten”

  Het Lommelse voedingsbedrijf Nootzaak heeft het Handmade in Belgium-label ontvangen van Unizo Limburg. De zaak ontstond vanuit het gevoel van noodzaak om natuurlijke voeding op de markt te brengen en is al het derde Lommelse bedrijf op twee weken tijd dat het label ontvangt. “Een mooie beloning voor ons team, dat bestaat uit diëtisten, diabetes-educatoren, een kok en een arts”, vertelt zaakvoerster Elly Verhoeven.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Jonge ondernemers bouwen droomspeelhuisjes op maat: “Sprookjes beleven, dat is toch van alle tijden en voor iedereen”
  PREMIUM

  Jonge onderne­mers bouwen droomspeel­huis­jes op maat: “Sprookjes beleven, dat is toch van alle tijden en voor iedereen”

  Het ultieme sprookjeshuis tekenen en bouwen, al is dat een rovershol, kasteel of dwergenhuisje. Dat is wat Lars Van Den Dungen uit Pelt en Siemon Ariens uit Balen sinds kort doen. Een jaar geleden startten ze met Eye-Opener, een bedrijf dat beurzen en evenementen aankleedt. Door corona sloegen ze een andere weg in en nu realiseren ze droomspeelhuisjes. “We dromen ervan ooit een mini sprookjesdorp te mogen bouwen”, lachen de twee. Ga mee en droom van je eigen huisje.
 2. Eye-Opener Decors wil één ultieme kinderdroom doen uitkomen en krijgt steun van Astrid Coppens: “Kinderen hun fantasie laten werken, heerlijk”
  Balen/Lommel/Pelt

  Eye-Ope­ner Decors wil één ultieme kinder­droom doen uitkomen en krijgt steun van Astrid Coppens: “Kinderen hun fantasie laten werken, heerlijk”

  Het decorbedrijf Eye-Opener uit Balen en Lommel, dat zich sinds de lockdown in maart als kersvers bedrijf heeft toegelegd op het uittekenen en bouwen van unieke speelhuisjes/sprookjeskastelen gaat zich eventjes omvormen tot ‘Droom-Opener’. Het bedrijf creëerde zelfs een eigen personage en wil zoveel mogelijk kinderen (en volwassenen) uitdagen om hun fantasie de vrije loop te laten. “Eind november zullen we dan één ultieme droom uitvoeren”, zeggen Lars en Siemon. Astrid Coppens schaart zich ook achter de actie.
 3. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.