De Blijmakers ontvangen voor het eerst de Sint

 1. Voormalig Belgisch kampioen Jelle Mannaerts (29) hangt zijn fiets aan de haak: “Ik stop op een hoogtepunt”

  Voormalig Belgisch kampioen Jelle Mannaerts (29) hangt zijn fiets aan de haak: “Ik stop op een hoogtepunt”

  Het BK van een week geleden in Lokeren was de allerlaatste wedstrijd van Jelle Mannaerts. Een verrassing, zo lijkt het toch, maar de Lommelaar schenkt snel klare wijn. “Voor mij niet, ik liep er al langer mee rond. Het voorbije seizoen was niet ideaal, zeker niet als je een driekleur om de schouders draagt, maar die amper kan tonen. Het Belgische kampioenschap was een perfect scenario om te stoppen. Ja, met het nummer één op mijn kaderplaatje”, vertelt Mannaerts.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Lommel op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Lommel op zondag 18 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Lommel, op één dag 19 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 13. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 101. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Lommel op 295 te liggen. Omdat Lommel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Wat als wolf gewond raakt na aanrijding? Natuurhulpcentrum heeft plan: “Revalideren kan bij ons, weer vrijlaten zal gevoelig worden”
  PREMIUM
  Oudsbergen

  Wat als wolf gewond raakt na aanrijding? Natuurhulp­cen­trum heeft plan: “Revalide­ren kan bij ons, weer vrijlaten zal gevoelig worden”

  Twee doodgereden wolvenwelpen in tien dagen tijd op de Limburgse wegen. Maar wat als volgende keer de wolf – het sterkste wild dier uit het bos – gewond achterblijft? En hoeveel risico komt daarbij kijken? Het Natuurhulpcentrum heeft een plan klaar. “Er zal vooral hard moeten worden nagedacht over een eventuele vrijlating na revalidatie”, zegt Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Een wolf mag absoluut niet gehecht raken aan mensen.