De festivalbezoekers reageerden boos op het nieuws.
Volledig scherm
De festivalbezoekers reageerden boos op het nieuws. © Photo News

Complete chaos op Vestiville: omstreden festival afgelast, boze bezoekers gooien met bekers en stormen binnen

In Lommel had vanmiddag het festival Vestiville moeten starten, maar de deuren bleven gesloten. Om 17 uur kwam de ultieme mokerslag voor de honderden festivalgangers die uren in de zon en in onzekerheid hadden staan aanschuiven: het festival wordt volledig afgelast. Gevolg: boze bezoekers. Aan de ingang werd door een woeste menigte met bekers gegooid en geduwd en getrokken tegen hekken. Even stormde een hele groep binnen, de oproerpolitie begeleidde de menigte weer naar de uitgang. 

40 reacties

 • Kevin van Goethem

  3 jaar geleden
  Aflassen door burger wegens het 'niet kunnen garanderen van de veiligheid'. IS strijders worden naar belgie gehaald. Eentje krijgt zelfs geen straf. Verkrachters blijven vrij tot ze een moord hebben gedaan. Dronken chauffeurs blijven vrij na meerdere ongevallen. Roma kinderen blijven mensen lastig vallen in gent. Hoe lang wil je dat ik doorga? Moest ik ooit voor een rechtbank moeten komen, dan gaat mijn advocaat zijn werk hebben. Want de overheid kan al lang mijn veiligheid niet meer garanderen
 • Marcus Camps

  3 jaar geleden
  Een overheidscomité waar elke grote organisatie zich moeten laten toetsen eer ze ook maar één mogen ticket verkopen lijkt me de oplossing te zijn voor dit soort rotzooi. Dat betekent bankwaarborgen, goedgekeurd veiligheidsplan en mobiliteitsplan, gevolgd door algemene toestemming van de lokale overheid en bovendien de helft van de artiesten geboekt en betaald van je affiche eer je groen licht krijgt.
 • Ronny Biesen

  3 jaar geleden
  Beschamend voor Belgie. Je kent de regels en voorschriften, en als je dan op de dag zelf nog moet toestemming krijgen, loopt het dik fout.
 • Carl Van der Cruyssen

  3 jaar geleden
  Op Vlaamse gemeentelijke wijze waarschijnlijk, teveel overlast verwacht?
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Inderdaad, Bodhi: bedrog net als fyre...welke crimineel heeft het geld in zijn zak gestoken door duizenden jongeren te bedriegen met een vals festival? Wíe is die 'organisatie'???Ordinaire oplichters en de burgemeester bleef ook in gebreke,hij had moeten controleren of alles wel legaal verloopt en in orde is vóór toestemming verleend wordt.