Level Q, geprogrammeerd in april 2020
Volledig scherm
Level Q, geprogrammeerd in april 2020 © Liese Vaesen

CC De Adelberg wil leerlingen met schoolprogramma tot nadenken zetten

Cultuurcentrum De Adelberg heeft het schoolprogramma voor 19-20 bekend gemaakt. Met theater wil het leerlingen de kans bieden om hun blik op de wereld en anderen te verruimen en hen laten kennismaken met maatschappelijke onderwerpen die hen tot nadenken zetten.

 1. Ziekenhuis Geel neemt als eerste in België mini-monitors in gebruik: veiliger voor zorgverlener én meer bedden blijven vrij op intensieve zorg
  Geel

  Ziekenhuis Geel neemt als eerste in België mi­ni-monitors in gebruik: veiliger voor zorgverle­ner én meer bedden blijven vrij op intensieve zorg

  Als eerste ziekenhuis in België maakt het Ziekenhuis Geel op de verpleegafdelingen gebruik van mini-monitors. Die lichte en mobiele monitors kunnen worden gecombineerd met een zuurstoftoestel, zodat bedden op intensieve zorg vrijgehouden worden voor patiënten die aan een beademingstoestel moeten. Ook voor de verpleegkundigen biedt het apparaatje voordelen, want zij kunnen de parameters van een coronapatiënt aflezen vanop veilige afstand en zonder dat er een tijdrovende omkleedprocedure aan te pas komt.
 2. Marleen (61) wil na 15 jaar niet langer alleen zijn op kerstavond: “Ik zoek drie vrienden, eenzame lotgenoten, om samen mee te vieren”
  Vorselaar

  Marleen (61) wil na 15 jaar niet langer alleen zijn op kerstavond: “Ik zoek drie vrienden, eenzame lotgenoten, om samen mee te vieren”

  De 61-jarige Marleen Dillen uit Vorselaar zit al jaren alleen thuis tijdens de kerstperiode. Vrienden heeft ze - behalve haar hondje Angel - niet en de band met haar zussen is flinterdun. Na vijftien jaar alleen in de zetel zitten op kerstavond wil Marleen, uitgerekend in dit coronajaar, mensen om zich heen. “De kerstversiering heb ik tien jaar geleden al weggegeven, maar genoeg is genoeg. Ik wil niet langer eenzaam zijn.”
 1. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol

 2. Voetganger kan losgeschoten aanhangwagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan losgescho­ten aanhangwa­gen maar net ontwijken