Even dreigde het uit de hand te lopen toen bekend raakte dat Vestiville geannuleerd werd.
Volledig scherm
Even dreigde het uit de hand te lopen toen bekend raakte dat Vestiville geannuleerd werd. © Photonews

Burgemeester Lommel: “Hadden al geruchten opgevangen over Vestiville”

De politie heeft drie mensen van de Vestiville-organisatie in Lommel opgepakt. Het gaat om organisator O. I., zijn zus en diens partner. Burgemeester Bob Nijs (CD&V) had eerder al geruchten opgevangen dat het fout zou lopen met het festival.

54 reacties

 • Pieter Verhulst

  3 jaar geleden
  Geen kritiek op burgemeester omdat het niet door ging, wel omdat het veel vroeger kon afgelast worden. Plannen en goedkeuringen moeten in orde zijn. Zodat laatste week enkel de praktische opzetten van het terrein nog moet gebeuren.
 • Eddy DESMET

  3 jaar geleden
  Zoals altijd staan de beste stuurlui aan wal. De commentatoren halen graag uit naar de burgemeester, maar ik vraag me - terecht - af wat de reactie zouden geweest zijn, mocht er iets ernstigs verkeerd gelopen zijn ...
 • Rayan El Arami

  3 jaar geleden
  Niet te geloven dat er mensen zijn die kritiek hebben op de burgemeester gezien de veiligheidsvoorzieningen niet in orde waren. Wedden dat diezelfde kritiekspuiers de eersten zouden zijn om moord en brand te brullen als het ding doorgegaan was en er mensen ernstig gewond geraakten doordat de veiligheidsvoorzieningen niet in orde waren? 't Verstand is bij sommigen weer ver te zoeken.
 • Nico Herbots

  3 jaar geleden
  als er maanden geleden al onregelmatigheden opgemerkt werden ivm dit festival zoals alvast tickets beginnen verkopen zonder dat de vergunning in orde was, 'goochelen met bezoekersaantallen', onbetaalde facturen en vervalste screenshots om leveranciers te bedotten enz, dan vraag ik me toch af waarom men tot de allerlaatste minuut heeft gewacht om de festivalgangers te waarschuwen. Nu zijn ze niet alleen hun entreegeld kwijt, maar ook een hoop tijd en reisonkosten.
 • Soske Vermeulen

  3 jaar geleden
  Heeft dat ook iets te maken met het GOAT festival dat op 8 en 9 juni zou doorgaan in Bree maar in maart al vals bleek te zijn?
 1. Wolf Fencing Team zoekt versterking, maar veel sollicitanten zijn er niet: “Emotionele boeren zijn soms part of the job”
  PREMIUM
  Limburg

  Wolf Fencing Team zoekt verster­king, maar veel sollicitan­ten zijn er niet: “Emotionele boeren zijn soms part of the job”

  Het Wolf Fencing Team (WFT) zit met een wachtrij van 270 veehouders die advies ter plaatse willen bij het wolfproof maken van hun omheining. Alles moet verwerkt worden door één preventie-adviseur, dat is te weinig. Sinds kort loopt een vacature voor één extra preventie-adviseur, maar het aantal geïnteresseerden ligt laag. “Je hebt best communicatieve vaardigheden om soms emotionele veehouders te begeleiden", weet Diemer Vercayie van het WFT.
 2. Is Vestiville de Belgische versie van het Fyre Festival?

  Is Vestiville de Belgische versie van het Fyre Festival?

  35.000 muziekliefhebbers zien hun weekendplannen in het water vallen, nu Vestiville op de eerste festivaldag wordt afgelast, omdat de organisatie de veiligheid van de artiesten en het publiek niet kan garanderen. Sneu voor de duizenden bezoekers die al naar Lommel waren afgezakt om er een heus feestje te bouwen. De zaak doet denken aan het Fyre Festival in 2017: dat moest een luxefestival op de Bahama’s worden, maar mondde uit in een compleet fiasco.
 1. Dit zei het productiehoofd van Vestiville voor de puinhoop: “Wij zijn geen scoutsmensen die eens een festival organiseren”

  Dit zei het productie­hoofd van Vestiville voor de puinhoop: “Wij zijn geen scoutsmen­sen die eens een festival organise­ren”

  Vandaag werd muziekfestival Vestiville in Lommel volledig afgelast. Een grote domper voor de organisatie, want zij hoopten “over vijf jaar het grootste urbanfestival van Europa te zijn.” Zo maakte Jan Pluym, productiehoofd bij Vestiville, zich begin dit jaar sterk in een interview met De Morgen. “Wij zijn geen vereniging van scoutsmensen die eens een festival gaan organiseren. Ik zit al vijftien jaar in het vak”, merkte hij toen op.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.