Even dreigde het uit de hand te lopen toen bekend raakte dat Vestiville geannuleerd werd.
Volledig scherm
Even dreigde het uit de hand te lopen toen bekend raakte dat Vestiville geannuleerd werd. © Photonews

Burgemeester Lommel: “Hadden al geruchten opgevangen over Vestiville”

De politie heeft drie mensen van de Vestiville-organisatie in Lommel opgepakt. Het gaat om organisator O. I., zijn zus en diens partner. Burgemeester Bob Nijs (CD&V) had eerder al geruchten opgevangen dat het fout zou lopen met het festival.

54 reacties

 • Pieter Verhulst

  3 jaar geleden
  Geen kritiek op burgemeester omdat het niet door ging, wel omdat het veel vroeger kon afgelast worden. Plannen en goedkeuringen moeten in orde zijn. Zodat laatste week enkel de praktische opzetten van het terrein nog moet gebeuren.
 • Eddy DESMET

  3 jaar geleden
  Zoals altijd staan de beste stuurlui aan wal. De commentatoren halen graag uit naar de burgemeester, maar ik vraag me - terecht - af wat de reactie zouden geweest zijn, mocht er iets ernstigs verkeerd gelopen zijn ...
 • Rayan El Arami

  3 jaar geleden
  Niet te geloven dat er mensen zijn die kritiek hebben op de burgemeester gezien de veiligheidsvoorzieningen niet in orde waren. Wedden dat diezelfde kritiekspuiers de eersten zouden zijn om moord en brand te brullen als het ding doorgegaan was en er mensen ernstig gewond geraakten doordat de veiligheidsvoorzieningen niet in orde waren? 't Verstand is bij sommigen weer ver te zoeken.
 • Nico Herbots

  3 jaar geleden
  als er maanden geleden al onregelmatigheden opgemerkt werden ivm dit festival zoals alvast tickets beginnen verkopen zonder dat de vergunning in orde was, 'goochelen met bezoekersaantallen', onbetaalde facturen en vervalste screenshots om leveranciers te bedotten enz, dan vraag ik me toch af waarom men tot de allerlaatste minuut heeft gewacht om de festivalgangers te waarschuwen. Nu zijn ze niet alleen hun entreegeld kwijt, maar ook een hoop tijd en reisonkosten.
 • Soske Vermeulen

  3 jaar geleden
  Heeft dat ook iets te maken met het GOAT festival dat op 8 en 9 juni zou doorgaan in Bree maar in maart al vals bleek te zijn?
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Dit zei het productiehoofd van Vestiville voor de puinhoop: “Wij zijn geen scoutsmensen die eens een festival organiseren”

  Dit zei het productie­hoofd van Vestiville voor de puinhoop: “Wij zijn geen scoutsmen­sen die eens een festival organise­ren”

  Vandaag werd muziekfestival Vestiville in Lommel volledig afgelast. Een grote domper voor de organisatie, want zij hoopten “over vijf jaar het grootste urbanfestival van Europa te zijn.” Zo maakte Jan Pluym, productiehoofd bij Vestiville, zich begin dit jaar sterk in een interview met De Morgen. “Wij zijn geen vereniging van scoutsmensen die eens een festival gaan organiseren. Ik zit al vijftien jaar in het vak”, merkte hij toen op.