Deze gepimpte kerstauto is de eyecatcher van de Lommelse winterhappiness.
Volledig scherm
Deze gepimpte kerstauto is de eyecatcher van de Lommelse winterhappiness. © Bruisend Lommel

Bruisend Lommel zorgt met gepimpte auto vol kerstballen voor eindejaarssfeer in de stad

LommelSchrik niet als u binnenkort in Lommel een gepimpte ‘kerstauto' vol kerstversiering ziet voorbijrijden. Die wagen is een initiatief van Bruisend Lommel en draagt bij tot de eindejaarssfeer in Lommel. De auto is niet alleen een leuk plaatje als achtergrond voor je kerstfoto’s, je kan er ook een cadeaucheque van wel 500 euro mee verdienen. Daarvoor hoef je enkel precies te raden hoeveel kerstballen er in de kerstauto verstopt zitten.

 1. Ex-profvoetballer Pierre Geys (73) schrijft biografie over rock-’n-roll-leven: “Ik ga geen enkel thema uit de weg”
  PREMIUM
  Eksel / Oostham / Diest

  Ex-profvoet­bal­ler Pierre Geys (73) schrijft biografie over rock-’n-roll-le­ven: “Ik ga geen enkel thema uit de weg”

  Hij voetbalde voor Anderlecht aan de zijde van Jef Jurion en Paul Van Himst, maakte als trainer een omkoopschandaal van dichtbij mee, bouwde een nieuw leven op in Tenerife en moest veel te vroeg afscheid nemen van zijn zoon Jurgen. Pierre Geys (73) heeft een bewogen leven achter de rug. Zijn verhalen pende hij neer in zijn autobiografie ‘Geen woord of stap terug’. “Voetbal is het mooiste spel ter wereld, maar wat daarbuiten gebeurt, is niet altijd even fraai”, vertelt hij terwijl onze redactie als eerste zijn boek mocht inkijken.
 2. Nu is Kerst ook echt gedaan: versiering uit straatbeeld gehaald
  Beringen

  Nu is Kerst ook echt gedaan: versiering uit straat­beeld gehaald

  13 januari, dat betekent dat de feestdagen en de kerstvakantie inmiddels al een hele poos achter de rug liggen. Volgens de oude traditie wordt de kerstversiering na ‘Drie Koningen’ opgeruimd, in Beringen was dat donderdagvoormiddag (pas) het geval. Waar de feestdagen met alle verlichting in de straat en dit jaar ook met een streepje zonnestraal aan de hemel altijd gezelligheid troef zijn, is januari doorgaans minder aangenaam. Het grijze weer van deze week maakt dat er niet beter op. Aftellen naar de lente dus en naar betere en gezonde tijden voor ons allemaal!
 3. Politie Lommel vraagt extra waakzaamheid na inbraakgolf
  Lommel

  Politie Lommel vraagt extra waakzaam­heid na inbraak­golf

  De politie Lommel vraagt extra waakzaamheid namens de inwoners. “De afgelopen dagen stelden onze interventieploegen meerdere woninginbraken vast in de stad”, klinkt het. “De meeste inbraken gebeuren tussen 17 uur en 21 uur. De woning wordt meestal betreden via braak aan de achterzijde, meer bepaald via een raam of deur. Wij vragen jullie om extra waakzaam te zijn voor verdachte personen, voertuigen en handelingen. Via de dienst 101 vragen wij om belangrijke info door te geven. We hebben het dan over een nauwkeurige plaatsbepaling van het voorval, het aantal verdachten en zo mogelijk een persoonsbeschrijving, de kenmerken van het voertuig en de vluchtrichting.”