Het oude ziekenhuis in Lommel.
Volledig scherm
Het oude ziekenhuis in Lommel. © RV

Afbraakwerken aan oud ziekenhuis gaan maandag van start: “Dit laat verschillende emoties bovendrijven”

Op maandag 12 oktober starten de afbraakwerken aan het oude ziekenhuis en het nog bestaande kloostergebouw in Lommel. Voorlopig zijn het voorbereidende werken, aangezien de nog aanwezige zusters pas begin 2021 Lommel zullen verlaten voor hun nieuwe verblijf in Hasselt. Na hun vertrek zullen de gebouwen effectief verdwijnen.

 1. Marleen (61) wil na 15 jaar niet langer alleen zijn op kerstavond: “Ik zoek drie vrienden, eenzame lotgenoten, om samen mee te vieren”
  Vorselaar

  Marleen (61) wil na 15 jaar niet langer alleen zijn op kerstavond: “Ik zoek drie vrienden, eenzame lotgenoten, om samen mee te vieren”

  De 61-jarige Marleen Dillen uit Vorselaar zit al jaren alleen thuis tijdens de kerstperiode. Vrienden heeft ze - behalve haar hondje Angel - niet en de band met haar zussen is flinterdun. Na vijftien jaar alleen in de zetel zitten op kerstavond wil Marleen, uitgerekend in dit coronajaar, mensen om zich heen. “De kerstversiering heb ik tien jaar geleden al weggegeven, maar genoeg is genoeg. Ik wil niet langer eenzaam zijn.”
 2. Restaurant Hert scoort als nieuwkomer meteen 15 op 20 bij Gault&Millau: “Na de lockdown gaan we er weer hard tegenaan”
  PREMIUM
  Turnhout

  Restaurant Hert scoort als nieuwkomer meteen 15 op 20 bij Gault&Millau: “Na de lockdown gaan we er weer hard tegenaan”

  Restaurant Hert op de bovenste verdieping van de Turnova-toren in Turnhout is één van de nieuwkomers in de nieuwste editie van de culinaire gids Gault&Millau. Chef-kok Alex Verhoeven scoort daarin een mooie 15 op 20. Seir in Kasterlee, het restaurant waarvan Verhoeven medezaakvoerder is, stijgt naar 14 op 20. “Ik was zenuwachtig, maar met deze cijfers mag ik heel blij zijn”, reageert Alex Verhoeven.
 1. Beringse senioren krijgen folder in de bus: “Blijf op afstand van elkaar”
  Beringen

  Beringse senioren krijgen folder in de bus: “Blijf op afstand van elkaar”

  Geen dansnamiddag of gezonde wandeling in grote groep tijdens de seniorenweek dit jaar. Wel een leuke folder in de brievenbus met alle info over de verstrengde maatregelen. “We willen hen vooral een hart onder de riem steken en oproepen om te blijven bewegen”, vertelt schepen van samenleven Hilal Yalçin (CD&V). “Zo willen we de senioren gericht informeren want ook contacten tussen senioren onderling kunnen risicovol zijn. Bel regelmatig met elkaar en probeer op afstand in contact te blijven”, zegt Jaak Poelmans, voorzitter van de seniorenraad, nog.
 2. Aantal coronapatiënten in Noorderhart Mariaziekenhuis daalt tot 16
  Pelt

  Aantal coronapa­tiën­ten in Noorder­hart Mariazie­ken­huis daalt tot 16

  Momenteel zijn er 16 patiënten, van wie 8 op intensieve zorgen, met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Daarmee volgt het ziekenhuis de dalende trend die in heel het land merkbaar is. Maandag waren er nog 19 patiënten in het Mariaziekenhuis met het coronavirus. Het aantal is dus op één dag tijd afgenomen met drie. In totaal heeft het ziekenhuis twaalf bedden voorzien voor coronapatiënten op intensieve zorgen.
 1. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel

 2. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered