1. Alleen in Lommel al zoeken 90(!) kinderen naar nieuwe opvang: “Slapeloze nachten, maar vooral voor al die ouders”
  PREMIUM
  Lommel

  Alleen in Lommel al zoeken 90(!) kinderen naar nieuwe opvang: “Slapeloze nachten, maar vooral voor al die ouders”

  Na het sluiten van acht kinderdagverblijven in Limburg slaan de betrokken gemeentes massaal aan het puzzelen. Het zwaartepunt ligt in Lommel waar vier vestigingen sluiten en zo 90 kinderen uit de boot vallen. Een heel team zoekt achter de schermen aan sneltempo naar oplossingen. Aan het roer? Schepen Nancy Bleys (CD&V). “De plots lege verblijven overnemen gaat niet, want de schulden neem je er dan bij", zegt ze.
 2. Van Sezou tot Bendotti: hier laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt na Movember in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van Sezou tot Bendotti: hier laat je je in de watten leggen met een professio­ne­le scheer­beurt na Movember in Limburg

  Tijdens maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. Heb jij deze maand deelgenomen aan Movember? Dan zal je wel een scheerbeurt kunnen gebruiken. Van Sezou in Kuringen tot Bendotti in Maaseik: bij deze zes barbiers en herenkapsalons laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt in Limburg.
 1. Hasseltse beautyonderneemster Caroline Rigo opent derde filiaal in hartje Mol: “Ultieme plek voor vrouwen die op zoek zijn naar lichaamsverzorging”
  Mol

  Hasseltse beautyon­der­neem­ster Caroline Rigo opent derde filiaal in hartje Mol: “Ultieme plek voor vrouwen die op zoek zijn naar lichaams­ver­zor­ging”

  Het populaire Café Beauté van de Hasseltse beauty-onderneemster Caroline Rigo komt volgend jaar naar Mol. In februari wordt daar na Hasselt en Knokke-Heist namelijk een derde filiaal geopend, in de Statiestraat. “Bij ons kan je terecht voor alles wat te maken heeft met natuurlijke, minerale make-up en onze aanvullende, pas uitgerolde lijn van skincare producten”, zegt Caroline.
 2. Nu officieel, acht Limburgse crèches sluiten de deuren. Tweehonderd kindjes op straat: “Zoontje kan twee dagen naar grootouders, maar dan....?”
  PREMIUM
  Limburg

  Nu officieel, acht Limburgse crèches sluiten de deuren. Tweehon­derd kindjes op straat: “Zoontje kan twee dagen naar grootou­ders, maar dan....?”

  De acht Limburgse crèches van Vzw Rheia en vzw Hera sluiten definitief de deuren. Dat laat de crisismanager weten in een mail aan alle ouders. Meer dan 200 kinderen moeten zo definitief op zoek naar een alternatief. Vanavond bij de crisisvergadering krijgt iedereen uitleg over wat de mogelijke alternatieven zijn. “De vzw mag hier niet zomaar mee wegkomen", vindt Kim Schuurmans, één van de vele bezorgde mama’s.
 1. Xplus staat met topacteur stil bij culturele verschillen: “Bij sommigen rolden de tranen over de wangen”
  Lommel

  Xplus staat met topacteur stil bij culturele verschil­len: “Bij sommigen rolden de tranen over de wangen”

  Acteur Aboubakr Bensaïh was aan het begin van de schoolweek een opvallende aanwezige op de middelbare school Xplus in Lommel. Hij kwam er duiding geven bij de film ‘Rebel’, waarin hij de hoofdrol speelt. “De laatste tijd is er veel aandacht gegaan naar culturele tegenstellingen in ons land, die wij als leerkrachten van het levensbeschouwelijk team veel beter willen kaderen”, aldus leerkracht zedenleer Danny Vermeijen.
 2. Belgoprocess vervangt 10 kilometer lange pijpleiding voor gezuiverd afvalwater: “Huidig tracé blijft behouden”
  Mol

  Belgopro­cess vervangt 10 kilometer lange pijplei­ding voor gezuiverd afvalwater: “Huidig tracé blijft behouden”

  Belgoprocess, het bedrijf dat zich specialiseert in de verwerking en opslag van radioactieve afvalstoffen en sanering van nucleaire sites, vervangt tussen 2024 en 2028 de Neteleiding. Die ondergrondse pijpleiding is maar liefst 10 kilometer lang en voert al sinds 1956 gezuiverd afvalwater af naar de Molse Nete. Omdat de leiding asbestcement bevat, maakt die nu plaats voor een kunststoffen exemplaar. “De Neteleiding is nog in operationele staat, maar we willen anticiperen op de toekomst”, zegt Bart Thieren, woordvoerder van Belgoprocess.
 1. Gebeten door wolf of toch niet? Man claimt aanval door wild dier, maar onderzoekers reageren sceptisch: “En tóch weet ik wat ik heb gezien”
  PREMIUM
  Maaseik

  Gebeten door wolf of toch niet? Man claimt aanval door wild dier, maar onderzoe­kers reageren sceptisch: “En tóch weet ik wat ik heb gezien”

  “Ik weet wat ik gezien heb, het was een wolf.” Jean-Marie Lobbinger (55) is naar eigen zeggen gebeten door een wolf toen hij een wandeling maakte met zijn hond in Neeroeteren. De man verwittigde de politie, waarna via het Agentschap Natuur en Bos een onderzoek werd opgestart. “Het is hoogst onwaarschijnlijk dat dit een wolvenbeet is", klinkt het daar. Burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) is er zelf echter niet gerust in.
 1. Leerlingen Sint-Jan Berchmanscollege maken als eersten kennis met nieuwe tool Kzitermee.be: “Een op vier voelt zich slecht in zijn vel”
  Mol

  Leerlingen Sint-Jan Berchmans­col­le­ge maken als eersten kennis met nieuwe tool Kzitermee.be: “Een op vier voelt zich slecht in zijn vel”

  Logo Leieland en Logo Kempen hebben dinsdag samen de vernieuwde geestelijke welzijnstool Kzitermee.be gelanceerd op het Sint-Jan Berchmanscollege. Het platform bundelt maar liefst 500 diensten uit de regio die werken rond mentale gezondheid. Aan de hand van een eenvoudige vragenlijst geeft de tool enkele suggesties van instanties die je kunnen helpen als je het moeilijk hebt. “Veel jongeren weten niet waar of bij wie ze terecht kunnen. Of ze durven geen hulp te vragen. Kzitermee moet daar verandering in brengen”, zegt Evy Bens van Logo Kempen.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Koning Boudewijnstichting start maatschappelijk debat rond diepe berging radioactief afval
  Kempen

  Koning Boudewijn­stich­ting start maatschap­pe­lijk debat rond diepe berging radioac­tief afval

  De federale regering heeft beslist het advies van NIRAS, de Nationale Instelling voor Radioactief Afval en verrijkte Splijtstoffen, te volgen en heeft nu de ambitie om hoogradioactief en/of langlevend afval diep ondergronds te bergen in eigen land. Op vraag van NIRAS start de Koning Boudewijnstichting volgend jaar een maatschappelijk debat op om te bepalen hoe die diepe berging in de praktijk vertaald kan worden.