1. Op zoek naar een Moederdag cadeau? Zet je Limburgse mama in de bloemetjes met één van deze 10 lokale geschenken
  PREMIUM
  Limburg

  Op zoek naar een Moederdag cadeau? Zet je Limburgse mama in de bloemetjes met één van deze 10 lokale geschenken

  Moederdag staat bijna voor de deur, hét moment om onze (plus)mama of oma eens in de bloemetjes te zetten. Al hoeft dat zeker niet altijd letterlijk te zijn. Zo vind je bij de lokale handelaars tal van originele geschenken om er dit jaar een verfrissende twist aan te geven. Onze redactie zocht tien leuke cadeautips bij elkaar in Limburg om je op weg te helpen. Enjoy!
 2. Nootzaak krijgt Handmade in Belgium-label: “Met koolhydraatarme en artisanale producten spelen we in op welvaartsziekten”
  Lommel

  Nootzaak krijgt Handmade in Belgium-la­bel: “Met koolhy­draat­ar­me en artisanale producten spelen we in op welvaarts­ziek­ten”

  Het Lommelse voedingsbedrijf Nootzaak heeft het Handmade in Belgium-label ontvangen van Unizo Limburg. De zaak ontstond vanuit het gevoel van noodzaak om natuurlijke voeding op de markt te brengen en is al het derde Lommelse bedrijf op twee weken tijd dat het label ontvangt. “Een mooie beloning voor ons team, dat bestaat uit diëtisten, diabetes-educatoren, een kok en een arts”, vertelt zaakvoerster Elly Verhoeven.
 3. Geel krijgt als eerste stad in de provincie glasvezelnetwerk voor razendsnel internet
  Geel

  Geel krijgt als eerste stad in de provincie glasvezel­net­werk voor razendsnel internet

  Als eerste stad van de provincie Antwerpen wordt er in Geel een glasvezelnetwerk voor razendsnel internet uitgerold. Het stadsbestuur sloot daarvoor een overeenkomst met Fiberklaar, een nagelnieuw fibernetwerkbedrijf dat tegen 2028 een fiberverbinding wil voorzien in 1,5 miljoen Vlaamse woningen. Gelenaars kunnen zich tijdens een campagne aanmelden en betalen dan geen aansluitingskosten voor de fiberaansluiting.
 1. Derdaele kent een moeilijk weekend in de Porsche Carrera Cup Benelux op de F1-omloop Red Bull Ring
  Autosport

  Derdaele kent een moeilijk weekend in de Porsche Carrera Cup Benelux op de F1-omloop Red Bull Ring

  Dylan Derdaele wist dat hij afgelopen weekend voor een moeilijke opdracht stond, bij de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux. Niet enkel was het slechts het derde raceweekend met de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup, ook kwam de Belgium Racing Team-rijder voor het eerst in actie op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Derdaele kreeg de pechduivel op bezoek en verloor zijn leidersplaats in het kampioenschap.
 1. The Big Bounce on Tour is gigantisch succes: “Tot eind juni naar meer dan 50 scholen en ook boekingen voor september lopen als een trein”
  Brasschaat/Beveren/Borsbeek

  The Big Bounce on Tour is gigantisch succes: “Tot eind juni naar meer dan 50 scholen en ook boekingen voor september lopen als een trein”

  De broers Jan en Guy Pluym van Feathers Events lanceerden begin dit jaar het idee om met hun muziekfestival in combinatie met springkasten, The Big Bounce, naar de Vlaamse scholen te trekken. Een schot in de roos, want tot eind juni zitten ze helemaal volgeboekt. Vlaamse scholen zagen het blijkbaar als een perfect alternatief voor afgelaste schoolreizen. De broers breiden het concept uit naar begin van het volgend schooljaar en naar steden en gemeeten.
 1. Hier zullen de Lommelse jongeren binnenkort ‘chillen’, fuiven en praten over problemen
  PREMIUM
  Lommel

  Hier zullen de Lommelse jongeren binnenkort ‘chillen’, fuiven en praten over problemen

  De site aan het Adelbergpark in Lommel krijgt er binnenkort een jongerencentrum bij. Op de huidige noodparking aan het Cultuurcentrum De Adelberg en de bioscoop wil de stad een prominente plaats geven aan de jeugd. De kostprijs van het project wordt geraamd op 3,85 miljoen euro. “Er komt ook een polyvalente zaal, waar workshops, optredens en fuiven kunnen plaatsvinden", vertelt schepen van Jeugd Peter Vanderkrieken (CD&V).
 2. REEKS. Dit zijn de 8 mooiste Limburgse terrassen in het groen
  PREMIUM
  Limburg

  REEKS. Dit zijn de 8 mooiste Limburgse terrassen in het groen

  Eindelijk kan het weer: genieten van verse pintjes, cocktails en Zuiderse hapjes op een zonovergoten terras. Het is nog even wachten vooraleer horecazaken ook hun binnenruimtes mogen opengooien, maar midden in het groen is het eens zo gezellig vertoeven. Onze redactie zocht de adresjes van de acht mooiste Limburgse terrassen in het groen bij elkaar om je dit weekend op weg te helpen. Schol! Meer tips vind je in ons dossier ‘De mooiste terrassen van Vlaanderen’.
 1. Eerste verpakkingsvrije winkel van de Kempen opent in Geel: “Klanten nemen hun potje of flesje mee naar de winkel en vullen het hier”
  Geel

  Eerste verpak­kings­vrije winkel van de Kempen opent in Geel: “Klanten nemen hun potje of flesje mee naar de winkel en vullen het hier”

  De opening van De Bloemfabriek in Geel-Ten Aard bracht niet enkel een nieuwe horecazaak met zich mee, maar meteen ook de eerste verpakkingsvrije winkel in de Kempen. Voor de duurzame winkel, gevestigd in de oude conciërgewoning van de fabriek, slaan Babs Vandervoort van Roos Met Witte Stippen en Iris Verellen van De Goedzak de handen in elkaar.
 2. De Bloemfabriek neemt, met dagje vertraging, een vliegende start: “We krijgen nog veel vragen van mensen die hier iets willen organiseren”
  Geel

  De Bloemfa­briek neemt, met dagje vertraging, een vliegende start: “We krijgen nog veel vragen van mensen die hier iets willen organise­ren”

  In Geel-Ten Aard was het donderdag al meteen gezellig druk op het terras van De Bloemfabriek, de nieuwe ontmoetingsplek op de site van de oude Bloemmolens langs het Kempisch kanaal. Door enkele opmerkingen van de brandweer kon het horeca-gedeelte woensdag nog niet openen, maar een dag later kregen de jonge uitbaters wel groen licht. In de oude conciërgewoning opende woensdag wel al een verpakkingsvrije winkel, de eerste in zijn soort in de Kempen.
 3. Zesde editie van ‘Tips voor Fietsers’ gelanceerd: “Het was moeilijk om de horeca-uitbaters te vinden”
  Lommel

  Zesde editie van ‘Tips voor Fietsers’ gelanceerd: “Het was moeilijk om de horeca-uitbaters te vinden”

  Voor het zesde jaar op rij brengen Lommelaars Dirk Van Bun en Leo Swinnen hun gids ‘Tips voor Fietsers’ uit. Aan de hand van de populaire fietsknooppunten tekenen ze routes door de hele provincie uit, aangevuld met handige tips. “We hebben dit jaar een blinde vlek in het zuidwesten van Limburg weggewerkt. Dorpjes als Alken, Heers en Wellen hebben ons verbaasd door hun authenticiteit”, aldus Van Bun.
 1. Arne Naudts (27) krijgt geen contractverlenging bij MVV en Lommel: “Nochtans was ik bepalend in een moeilijk seizoen”
  Voetbal buitenland

  Arne Naudts (27) krijgt geen contract­ver­len­ging bij MVV en Lommel: “Nochtans was ik bepalend in een moeilijk seizoen”

  Arne Naudts moet op zoek naar een nieuwe club nu het seizoen in de Nederlandse Keuken Kampioen-divisie er sinds woensdagavond opzit. De 27-jarige Gentenaar werd in zijn laatste contractjaar bij Lommel verhuurd aan de Nederlandse tweedeklasser MVV, maar bij geen van beide clubs werd hem, ondanks een meer dan degelijk jaar in Maastricht, een contract voorgelegd.
 1. Bakker Kenneth schenkt mama Stefanie uit ‘Zorgen voor Mama’ een jaar lang gratis brood
  Helchteren / Beringen
  170

  Bakker Kenneth schenkt mama Stefanie uit ‘Zorgen voor Mama’ een jaar lang gratis brood

  In het VRT-programma ‘Zorgen voor Mama’ vertelde de Beringse Stefanie deze week dat ze uit armoede ’s ochtends amper iets kan eten. Bakker Kenneth Van Hoesen (31) uit Helchteren was zo gepakt door deze getuigenis dat hij prompt besloot iets voor de vrouw te doen. “Ik zal haar elke dag van het jaar een gratis brood schenken, op verjaardagen van de kinderen doe ik er zelfs een Limburgse ‘gateau’ bij!”
 2. Peer start met lokaalmarkt en zoekt lokale producenten
  Peer

  Peer start met lokaal­markt en zoekt lokale producen­ten

  In het najaar krijgt de stad Peer er een lokaalmarkt bij. De producten die er zullen worden aangeboden, komen van de lokale boeren en artisanale producenten die ze zo vers mogelijk naar de markt brengen. De afstand tussen producent en consument is met andere woorden kort, duurzaam en milieubewust. Heb je interesse om mee te helpen? Dan ben je welkom op de infovergadering op 20 mei om 20 uur in ’t Poorthuis. Ben je producent en wil je jouw producten verkopen op de Lokaalmarkt? Kom dan naar de producentenvergadering op 27 mei om 20 uur in ’t Poorthuis.
 3. Noord-Limburgers waarschuwen hun buren aan vooravond van heropening horeca: “Mijn coronaverhaal, dat wil je niet meemaken”
  Noord-Limburg

  Noord-Limburgers waarschu­wen hun buren aan vooravond van heropening horeca: “Mijn coronaver­haal, dat wil je niet meemaken”

  Aan de vooravond van de heropening van de horeca, getuigen zeven moedige inwoners uit Noord-Limburg over de impact van hun coronabesmetting op hun leven. Freddy uit Bocholt, Grace uit Hamont-Achel, Linn en Sonja uit Hechtel-Eksel, Celine uit Lommel, Kimberly uit Peer en Melvin uit Pelt zijn duidelijk: “Mijn coronaverhaal, dat wil jij niet meemaken!”
 1. Eenrichtingsverkeer op Haagdoorndijk door werken aan beveiligd fietsoversteekpunt
  Pelt

  Eenrich­tings­ver­keer op Haagdoorn­dijk door werken aan beveiligd fietsover­steek­punt

  Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf 17 mei het kruispunt van de Haagdoorndijk (N790) met de Rallylaan en de Bergeykseweg vernieuwen. Er komt een beveiligd fietsoversteekpunt via een middenberm, en vrijliggende fietspaden aan weerskanten. Tot het einde van de werken geldt er éénrichtingsverkeer vanuit Neerpelt richting N74. De Rallylaan en Bergeykseweg worden afgesloten ter hoogte van de werfzone. De werken duren tot half juli.