1. Over kasseien, richting kastelen, met een biertje erbij: zes fietsroutes in Limburg die u getrapt moet hebben
  PREMIUM
  Limburg

  Over kasseien, richting kastelen, met een biertje erbij: zes fietsrou­tes in Limburg die u getrapt moet hebben

  Fietsen door de Bomen en Fietsen door het Water kent u inmiddels wel, maar Fietsparadijs Limburg heeft veel meer te bieden dan dat. In onze provincie werden door verschillende specialisten de meest gevarieerde fietsroutes door prachtige natuur ontwikkeld. Wij bundelen voor u zeven van de mooiste routes, zodat u gewapend bent voor een actieve zomer! Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 2. Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivierenland
  PREMIUM
  Kempen/Rivierenland

  Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivieren­land

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer aardbeien, gevangenissen, Keizer Karel en zelfs muziek staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in onder andere de buurt van Hoogstraten, Lier, Olen, Turnhout, Bornem en Mol. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 3. “Twee doden konden vermeden worden": aquaplaning aan N74 in Pelt is gekend probleem
  PREMIUM
  Pelt/Maasmechelen

  “Twee doden konden vermeden worden": aquapla­ning aan N74 in Pelt is gekend probleem

  Twee doden en een zwaargewonde is de trieste balans na het verkeersongeval van vrijdagochtend in Pelt. De wagen van de 27-jarige Matthijs U. ging aan het slippen door het gladde wegdek op de N74, een gekend probleem op die plaats na regenbuien. De twintiger botste frontaal op tegenligger Rene S. (58) uit Maasmechelen. Beide mannen stierven ter plaatse. Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is een onderzoek gestart.
 1. Jordi Meeus is outsider voor het BK bij de profs: “Sterker geworden in de rittenkoersen”
  Wielrennen BK profs

  Jordi Meeus is outsider voor het BK bij de profs: “Sterker geworden in de rittenkoer­sen”

  Jordi Meeus (Bora-hansgrohe) keerde vorig weekend terug van de Ronde van Zwitserland. De Lommelaar legde er de basis voor de rest van de zomer. Te beginnen met het Belgische kampioenschap van zondag in Waregem. Meeus start er zonder ploegmaats, maar toch is hij één van de outsiders voor de titel. Het wedstrijdscenario wordt zijn grootste probleem. “Als ik kan meedrijven tot in de finale, dan maak ik een kans in de spurt. Rijdt er een groep weg, dan zal ik moeten kiezen”, zegt Meeus.
 1. #REDCHALLENGE. Van zanger op bakfiets tot een feestje met de Snollebollekes: Lommel kleurt rood voor uitdaging Leandro Trossard
  Lommel

  #REDCHAL­LEN­GE. Van zanger op bakfiets tot een feestje met de Snollebol­le­kes: Lommel kleurt rood voor uitdaging Leandro Trossard

  Natuurlijk ging Lommel de ‘Red Challenge’ van VTM Nieuws en HLN aan. Op vraag van Limburger Leandro Trossard gingen de inwoners van de glasstad helemaal op in het thema van de Rode Duivels. De meest opvallende figuur was wellicht Stefan Luyten (51). De fietsende zanger maakte speciaal voor het EK een Belgische bakfiets en zal de komende weken overal in het straatbeeld van Lommel en Pelt te zien zijn.
 2. Eerste elektrische trein op spoorlijn Mol - Hamont: "Een mijlpaal voor Mol en de ganse Kempen”
  Mol/Lommel/Pelt/Hamont-Achel

  Eerste elektri­sche trein op spoorlijn Mol - Hamont: "Een mijlpaal voor Mol en de ganse Kempen”

  Een geëlektrificeerde spoorlijn tussen Mol en Hamont zat al jaren in de pijplijn, maar nu is het eindelijk zover. Onder grote belangstelling van de pers vertrok donderdagochtend in Mol de eerste elektrische trein richting Neerpelt voor een testritje. Vanaf maandag staat de lijn ter beschikking tot alle reizigers. “Een historisch project voor onze regio”, zegt Mols burgemeester Wim Caeyers (CD&V).
 3. Warre (27) ziet dak van platenwinkel naar beneden vallen op collectie: “Het is een mysterie hoe dit is kunnen gebeuren”
  Eksel / Antwerpen

  Warre (27) ziet dak van platenwin­kel naar beneden vallen op collectie: “Het is een mysterie hoe dit is kunnen gebeuren”

  Ekselaar Warre Geens (27) beleefde afgelopen weekend een vreselijke ervaring. Het dak van zijn platenwinkel ‘Warrecords’ aan de Sint-Katelijnevest in Antwerpen is in de nacht van zaterdag op zondag naar beneden gekomen. “Liters water hebben heel wat muziek onherstelbaar beschadigd”, stelt Warre. Er is nu gestart met een crowdfunding om de schade wat in te perken.
 1. Vier nieuwe welpen breiden wolvenroedel uit naar negen: “We hebben één gps-halsband die we kunnen gebruiken”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Vier nieuwe welpen breiden wolvenroe­del uit naar negen: “We hebben één g­ps-hals­band die we kunnen gebruiken”

  De wolvenpopulatie stond op uitbreiden en wolvin Noëlla was met zekerheid bevallen voor de zomer. Het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) geeft nu beelden vrij van minstens vier jonge welpen, wat de roedel nu op negen wolven brengt. Nieuwe welpen biedt een nieuwe kans om ze een zender om te doen voor onderzoek. “We hebben een gps-zender, maar die gebruiken we alleen in één bepaald scenario”, zegt Jan Gouwy van het INBO.
 1. Kempense voetbalfans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”
  Kempen

  Kempense voetbal­fans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”

  Net zoals de Rode Duivels het Europees Kampioenschap met een zege begonnen door met 3-0 van Rusland te winnen, startten ook de voetbalfans uit onze regio hun voetbalfeest op een positieve manier. Verspreid over de hele Kempen zakten supporters af naar verschillende zomerbars en terrassen om de wedstrijd op groot scherm bij te wonen. Ook in Herentals, Westerlo, Grobbendonk en Vorselaar genoot men van de eerste zege van ons nationale elftal.
 2. Online editie van Klankbord buigt zich over toekomst van Paal
  Paal

  Online editie van Klankbord buigt zich over toekomst van Paal

  Dinsdagavond organiseren Paalonline en de ‘Denktank’ een online editie van Klankbord. Ze zullen hier nadenken over de toekomst van onder meer het Dorpspark, De Flandria / Vrijetijdssite, O.C. De Buiting, de Sporthal en de tennis- en padelvelden in Paal. Paalonline en de ‘Denktank’ spannen zich in om op een eigentijdse manier de gemeenschapsvorming in het dorp Paal te ondersteunen en de verbondenheid van de mensen te bevorderen. De online meeting start om 20 uur. Inschrijven is verplicht en kan via een mailtje naar denktank@paalonline.be of via het formulier op www.paalonline.be.