13 Oost-Vlamingen ontvingen het Handmade in Belgium-label.
Volledig scherm
13 Oost-Vlamingen ontvingen het Handmade in Belgium-label. © UNIZO

Wase ondernemers ontvangen kwaliteitslabel van Unizo

Lokeren/Sint-Gillis-WaasVerschillende ondernemers uit de regio hebben het ‘Handmade in Belgium’-label ontvangen van middenstandsorganisatie Unizo. Een jury van ondernemers en experts kent het kwaliteitslabel toe aan ambachtelijke ondernemers.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Opnieuw kindjes slachtoffer van insecten in Lokerse parken: na de eikenprocessierups zijn nu wespen boosdoener
  Lokeren

  Opnieuw kindjes slachtof­fer van insecten in Lokerse parken: na de eikenpro­ces­sie­rups zijn nu wespen boosdoener

  Een wandeling in de bossen van Lokeren is blijkbaar niet zonder risico. Maandag moesten vier kleuters en een juf naar het ziekenhuis worden afgevoerd nadat ze plots hevig reageerden op ‘insectenbeten’. Onderzoek wees intussen uit dat het om restanten ging van de eikenprocessierups. Vandaag werden opnieuw kinderen belaagd, dit keer door de Europese hoornaar, een wespensoort.