Archiefbeeld otter
Volledig scherm
Archiefbeeld otter © Natuurpunt & Vzw Durme

Wase ‘eenoog’-otter heeft leefgebied van Wachtebeke tot Berlare

RegioUit onderzoek van natuurvereniging vzw Durme blijkt de Wase otter, die blind is aan het linkeroog, over een zeer groot leefgebied te beschikken dat zich uitstrekt van Wachtebeke tot Berlare.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Staking bij Delhaizewinkels dwarsboomt geitenboerderij ’t Leenhof: “Oplossing zoeken voor 200 kilo geitenkaas die we niet kunnen leveren”
  PREMIUM

  Staking bij Delhaize­win­kels dwarsboomt geitenboer­de­rij ’t Leenhof: “Oplossing zoeken voor 200 kilo geitenkaas die we niet kunnen leveren”

  De familie De Maesschalck van geitenboerderij ’t Leenhof in Zele hoopt dat de onrust bij supermarktketen Delhaize snel gaat liggen. Door de staking en de bijhorende sluiting van een pak Delhaizewinkels moet de boerderij tijdelijk op zoek naar een alternatieve bestemming voor een vijfde van zijn productie. “Voorlopig zijn we erin geslaagd om de geitenmelk te verkopen aan andere kaasmakerijen, maar deze toestand mag niet blijven duren”, zegt Bo De Maesschalck van ’t Leenhof.
  Zele