De rode draad van de werken is 'Fel Naturel': de stadsslogan van Lokeren.
Volledig scherm
De rode draad van de werken is 'Fel Naturel': de stadsslogan van Lokeren. © Yannick De Spiegeleir

Wandel- en fietsroute voert je langs 14 nutskasten met straatkunst

De oplettende Lokeraar heeft het vast al gezien. In het straatbeeld blinken enkele kleurrijke kunstwerkjes. Van begin juli tot halfweg augustus zijn 10 kunstenaars aan het werk geweest om oude en vuile nutsvoorzieningskasten te voorzien van een nieuw jasje. Alle werken samen vormen Tour Elentrik, een wandel- en fietsroute die je langs 14 locaties voert.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. “Het aquarium van Lokeren”: enige hotel in stadscentrum La Barakka viert 45ste verjaardag
  PREMIUM
  Lokeren

  “Het aquarium van Lokeren”: enige hotel in stadscen­trum La Barakka viert 45ste verjaardag

  Hotel La Barakka is al sinds 1976 een gevestigde waarde aan het Kerkplein in Lokeren. De familie Leys staat al 45 jaar aan het roer van het enige hotel dat het centrum van Lokeren rijk is. “Onze personeelsploeg is al decennialang aan boord”, zegt Paul Leys. Een gesprek over ondernemen in coronatijden, de doortocht van Manchester City-fans en het feestmenu voor de jubilarissen.