Sanne en Freddy Calcoen serveren eind dit jaar hun 'Laatste avondmaal' in restaurant De Klare Hemel.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanne en Freddy Calcoen serveren eind dit jaar hun 'Laatste avondmaal' in restaurant De Klare Hemel. © Yannick De Spiegeleir

Waar bekend Vlaanderen graag de benen onder tafel schoof: restaurant De Klare Hemel serveert eind dit jaar ‘laatste avondmaal’

LokerenNa de eerdere stopzetting van café Donkere Wolk verliest de Torenstraat in Lokeren eind dit jaar ook haar tweede horecamonument. Freddy Calcoen (70) en dochter Sanne (37) trekken na 27 jaar de stekker uit restaurant De Klare Hemel. Naast de eigenzinnige Franse keuken met oosterse invloeden verdwijnt straks ook de legendarische muur met handtekeningen van bekende tafelgasten. “Wijlen Johny Voners, Xavier uit FC De Kampioenen, heeft ons ooit zelfs een brief geschreven.”

 1. Tournée Minérale van start: dankzij deze horecazaken in het Waasland en Dendermonde blijf je op het alcoholvrije pad
  PREMIUM
  Waasland & Dendermonde

  Tournée Minérale van start: dankzij deze horecaza­ken in het Waasland en Dendermon­de blijf je op het alcohol­vrije pad

  Begin februari, dat betekent de start van Tournée Minérale, waarbij Vlamingen proberen om een maand lang geen alcohol te drinken. Om je op weg te zetten lijsten we de leukste adresjes op in het Waasland & Dendermonde waar je heerlijk je dorst kan lessen zonder een druppel alcohol aan te raken. Als uitsmijter kan je zelf aan de slag met een mocktailrecept.
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.