Otter
Volledig scherm
Otter © Ronald Messemaker

Vzw Durme zamelt 35.000 euro in voor crowdfunding otter

LokerenIn de zomer lanceerde natuurvereniging vzw Durme een crowdfundingactie in het teken van de otter. De campagne leverde 35.000 euro op. Die middelen worden geïnvesteerd in meer natte natuur in de regio rond Durme, Moervaart en Schelde. Zowat zeventien voetbalvelden aan grond werden dit jaar aangekocht om verder te beheren en te herstellen in functie van de otter.

 1. ZAAK JESPERS. Onderzoeksrechter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”
  PREMIUM
  GENT

  ZAAK JESPERS. Onderzoeks­rech­ter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”

  “Twintig jaar dwangarbeid”. Met dat verdict zette de jury op 28 januari 1978 in Gent een punt achter een assisenproces dat de Belgische justitie op haar grondvesten deed daveren. Voor het eerst in de geschiedenis moest een onderzoeksrechter zelf voor het hof van assisen verschijnen voor moord en moordpoging op zijn vrouw. Het werd ‘een proces van de eeuw’, met alle bekende advocaten uit die tijd, de BRT die voor het eerst liveverslag deed vanop assisen... Maar iedereen bleef achter met het gevoel: hier is de waarheid niet verteld. Durfde Guy Jespers die niet uit te spreken? Reconstructie van een unieke en vooral raadselachtige rechtszaak.
 1. N-VA dringt aan op nieuwe ramen en deuren voor gemeenteschool
  Zele

  N-VA dringt aan op nieuwe ramen en deuren voor gemeente­school

  Volgens gemeenteraadslid Kim Van Cauteren (N-VA Zele Vlakaf) laat het gemeentebestuur kansen liggen door geen subsidie aan te vragen voor nieuwe ramen en deuren voor de gemeenteschool. Onderwijsschepen Tineke Lootens (CD&V) reageert dat de subsidie geen haalbare kaart is omdat het volledige buitenschrijnwerk van de lagere school moet aangepakt worden. “Het is geen haalbare kaart om dit te combineren met start van de bouw van de nieuwe kleuterschool.”
 2. Nieuw gemeentehuis Waasmunster opent over twee weken de deuren: “Alle diensten gecentraliseerd op één site”
  Waasmunster

  Nieuw gemeente­huis Waasmun­ster opent over twee weken de deuren: “Alle diensten gecentrali­seerd op één site”

  De Waasmunsteraars kunnen aftellen naar de opening van hun nieuw gemeentehuis in de schaduw van de centrumkerk op maandag 13 februari. Om de verhuis mogelijk te maken sluit het oude gemeentehuis op de Vierschaar vanaf dinsdag 7 februari de deuren. “Dit nieuw administratief centrum loodst onze gemeente naar de toekomst”, zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V).
 3. Feestjaar voor 70 jaar Breughel en 10 jaar L’Autre Côté: “Het plezier veegt het zweet op ons voorhoofd weg”
  PREMIUM
  Beervelde

  Feestjaar voor 70 jaar Breughel en 10 jaar L’Autre Côté: “Het plezier veegt het zweet op ons voorhoofd weg”

  Keihard werken, dat doen ze al tien jaar lang. Tom Mestach en Sofie De Wilde namen niet alleen Feestzaal Breughel over van Toms familie, ze startten gelijktijdig het ‘bistraurant’ L’Autre Côté aan de overkant van de Beerveldsebaan. Dat, in combinatie met twee opgroeiende dochters, maakt het leven een uitdaging. Maar ze doen het zò graag dat er dit jaar gevierd mag worden.