Ron Van Kersschaver (Vooruit) pleit voor qr-codes op vuilnisbakken om te signaleren als ze vol zitten.
Volledig scherm
Ron Van Kersschaver (Vooruit) pleit voor qr-codes op vuilnisbakken om te signaleren als ze vol zitten. © rv

Vooruit wil QR-code op vuilnisbakken in strijd tegen zwerfvuil

LokerenOp de gemeenteraad heeft raadslid Ron Van Kersschaver (Vooruit) het idee geopperd om vuilnisbakken en glasbollen te voorzien van een QR-code. “Door het scannen van de code kunnen voorbijgangers aangeven dat vuilnisbakken of glascontainers vol zijn en dat ze geleegd moeten worden”, motiveert hij.

 1. Coach Urbain Spaenhoven wil komende maanden nog progressie zien bij Lokeren-Temse: “We moeten een tempo hoger kunnen voetballen”
  voetbal tweede nationale A

  Coach Urbain Spaenhoven wil komende maanden nog progressie zien bij Lokeren-Tem­se: “We moeten een tempo hoger kunnen voetballen”

  De kloof met de koplopers is amper drie punten, het nieuwe systeem werpt z'n vruchten af en een ex-prof kwam de kern nog versterken. Lokeren-Temse lijkt gewapend om mee te strijden voor de titel. 't Is te zeggen: als corona geen roet in het eten gooit. “Van die onbeheersbare factor heb ik nog het meeste schrik”, klinkt Urbain Spaenhoven op zijn hoede.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.