Archiefbeeld Blauwbuik Trail
Volledig scherm
Archiefbeeld Blauwbuik Trail © Feestcomité Eksaarde

Voorinschrijvingen Blauwbuik Trail lopen af

EksaardeVanaf vrijdag 10 september lopen de voorinschrijvingen voor de Blauwbuik Trail af. Late beslissers kunnen wel nog de dag zelf tot een halfuur voor de start inschrijven aan 15 euro per persoon.

 1. PORTRET. Bashir Abdi, de beste marathonloper van ons land, droomde van een carrière als profvoetballer
  PREMIUM
  Meer sport

  PORTRET. Bashir Abdi, de beste marathonlo­per van ons land, droomde van een carrière als profvoet­bal­ler

  Zijn echtgenote Nimo Mustafa barstte in tranen uit en zijn broer Ibrahim wist met zijn vreugde geen blijf, toen Bashir Abdi naar een bronzen olympische medaille liep. Met die plak lost hij ook de belofte in die hij zijn moeder maakte op haar sterfbed. Vandaag snelde Abdi naar een Europees record op de marathon van Rotterdam. Portret van een sneltrein die eigenlijk profvoetballer wilde worden.
 2. Zijn eerste leraar Nederlands over Bashir Abdi’s queeste: “Beloofde stervende moeder dat hij België medaille zou schenken”
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  Zijn eerste leraar Nederlands over Bashir Abdi’s queeste: “Beloofde stervende moeder dat hij België medaille zou schenken”

  Op de loop. Zelden paste de titel van een boek beter bij het verhaal dat het vertelt. Peter Vervaet (42), die Bashir Abdi Nederlands leerde toen hij na een jarenlange vlucht in ons land neerstreek, pende het levensverhaal van onze landgenoot neer. Dit weekend is Abdi opnieuw op de loop. Gelukkig niet meer voor de oorlog in Somalië, wel op zoek naar olympisch succes in de marathon. “Het is ongelofelijk dat hij nu zover staat, goed beseffend wat hij met zich meedraagt.”