Lucien De Wit uit Eksaarde toverde zijn tuin om tot een treinparadijs.
Volledig scherm
Lucien De Wit uit Eksaarde toverde zijn tuin om tot een treinparadijs. © Yannick De Spiegeleir

"Voor jubileum tuft hier een stoomtreintje"

EKSAARDEIn de tuin van Lucien De Wit (66) uit Eksaarde denderen elke dag tientallen minitreintjes over vierhonderd meter aan sporen. Zijn treinparadijs 'Minidom' bestaat 20 jaar en daarom stelt hij dit weekend zijn deuren open voor het publiek. "Er komt zelfs een treintje dat rijdt op kolen", verklapt de Eksaardenaar.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Deze Lokerse school vond wél 12 nieuwe leerkrachten: “Stof je vacatures eens af. En denk aan pizza!”
  Lokeren

  Deze Lokerse school vond wél 12 nieuwe leerkrach­ten: “Stof je vacatures eens af. En denk aan pizza!”

  Het Vlaamse onderwijs kampt dan wel met een acuut tekort aan leerkrachten, maar een uitzondering blijkt het GO! Atheneum Lokeren te zijn. Nochtans hadden ze daar eind juni nog twaalf vacatures openstaan, onder meer voor knelpuntvakken zoals Frans en Wiskunde. Dat het korps op 1 september wél voltallig was, is echter geen toeval. Met dank aan een bekende speurder. En... pizza.
 1. INTERVIEW. UGent-professor Stijn Baert (38) en zijn leraar Grieks Alain Debbaut (60): “Hij leerde me buiten de lijntjes te kleuren”
  PREMIUM
  Lokeren

  INTERVIEW. UGent-professor Stijn Baert (38) en zijn leraar Grieks Alain Debbaut (60): “Hij leerde me buiten de lijntjes te kleuren”

  Als professor arbeidseconomie geldt hij als een autoriteit in zijn vakgebied, maar in zijn jaren op de schoolbanken van het Sint-Lodewijkscollege in Lokeren was Stijn Baert allerminst een haantje-de-voorste. De lessen Grieks van zijn leerkracht Alain Debbaut vormde een van de weinige lichtpunten in een periode waar hij met zichzelf worstelde. “Zonder Alain waren de donkere jaren van het middelbaar nog donkerder geweest.”