RV, VTM Nieuws
Volledig scherm
© RV, VTM Nieuws

VIDEO. Politie reageert na vechtpartij: “We gaan legitiem geweld gebruiken als het nog eens uit de hand loopt”

De Lokerse politie reageert fors op de vechtpartij van vrijdag voor de poorten van het atheneum. “Het is de laatste keer dat we zo soft hebben opgetreden. Wij gaan ons niet meer laten bespuwen”, zegt korpschef Patrick Thienpont aan VTM Nieuws. Bij de schermutselingen tussen een groep jongeren en de politie raakten twee agenten gewond en werkonbekwaam. Ook enkele jongeren liepen verwondingen op. Burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) roept op tot kalmte en benadrukt dat geweld tegen de politie niet getolereerd kan worden.

367 reacties

 • Evelyne JACQUES

  3 jaar geleden
  Geef dat jonge crapuul straffen zoals aan volwassenen, verlaag de leeftijd voor gevangenisstraf naar 14 jaar. Geef de ouders van die jonge daders een monsterboete, schaf het kindergeld van die gasten permanent af en stuur ze op strafkamp (bootcamp) voor minstens 1 jaar, zonder TV, smartphone, muziek, sigaretten, drank of wat dan ook. 't Zal gedaan zijn met de spot drijven met het gezag!
 • benny slaets

  3 jaar geleden
  "Volgende keer willen ze geweld gebruiken dat in verhouding staat met het geweld dat tegen hen is gebruikt." Dat zeg ik al jaren! Het gezond verstand keert dus stilaan terug.
 • Gilles Standaert

  3 jaar geleden
  En dan willen de poco's IS strijders deradicaliseren?, ze kunnen deze straatboefjes niet eens aan, laat staan hun ouders op hun plichten wijzen. Neem het kindergeld af voor een halfjaar als ze iedere keer uit de bocht gaan.
 • Luc Bril

  3 jaar geleden
  Begrijpe die begrijpen kan de laksheid van het gerecht, tart iedere verbeelding, zou graag eens met die rechter aan tafel gaan, om te luisteren naar zijn motivatie, begrijpen die heren niet waartoe hun besluiten kunnen leiden. Luc Bril
 • Gerd Peeters

  3 jaar geleden
  Waarom zou dat niet mogen, zij gebruiken ook geweld tegen de politie hé, dus een koekje van eigen deeg.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. “Het Waasland is een prachtige regio, als je het wíl zien”: wielercommentator José De Cauwer toont zijn favoriete plekjes
  PREMIUM
  Waasland

  “Het Waasland is een prachtige regio, als je het wíl zien”: wielercom­men­ta­tor José De Cauwer toont zijn favoriete plekjes

  Het wielerseizoen is achter de rug, dus heeft wielercommentator José De Cauwer opnieuw wat meer tijd om zelf op de fiets te kruipen. De koers heeft zijn hele leven gekleurd en heeft hem op de meest tot de verbeelding sprekende plaatsen in Europa gebracht, maar zijn eigen streek blijft hij enorm waarderen. “Als je maar even de moeite doet om écht te kijken, dan kun je hier heel veel moois zien.” De vijf favoriete plekken van Temsenaar José De Cauwer in zijn Waasland.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?