RV, VTM Nieuws
Volledig scherm
© RV, VTM Nieuws

VIDEO. Politie reageert na vechtpartij: “We gaan legitiem geweld gebruiken als het nog eens uit de hand loopt”

De Lokerse politie reageert fors op de vechtpartij van vrijdag voor de poorten van het atheneum. “Het is de laatste keer dat we zo soft hebben opgetreden. Wij gaan ons niet meer laten bespuwen”, zegt korpschef Patrick Thienpont aan VTM Nieuws. Bij de schermutselingen tussen een groep jongeren en de politie raakten twee agenten gewond en werkonbekwaam. Ook enkele jongeren liepen verwondingen op. Burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) roept op tot kalmte en benadrukt dat geweld tegen de politie niet getolereerd kan worden.

367 reacties

 • Evelyne JACQUES

  4 jaar geleden
  Geef dat jonge crapuul straffen zoals aan volwassenen, verlaag de leeftijd voor gevangenisstraf naar 14 jaar. Geef de ouders van die jonge daders een monsterboete, schaf het kindergeld van die gasten permanent af en stuur ze op strafkamp (bootcamp) voor minstens 1 jaar, zonder TV, smartphone, muziek, sigaretten, drank of wat dan ook. 't Zal gedaan zijn met de spot drijven met het gezag!
 • benny slaets

  4 jaar geleden
  "Volgende keer willen ze geweld gebruiken dat in verhouding staat met het geweld dat tegen hen is gebruikt." Dat zeg ik al jaren! Het gezond verstand keert dus stilaan terug.
 • Gilles Standaert

  4 jaar geleden
  En dan willen de poco's IS strijders deradicaliseren?, ze kunnen deze straatboefjes niet eens aan, laat staan hun ouders op hun plichten wijzen. Neem het kindergeld af voor een halfjaar als ze iedere keer uit de bocht gaan.
 • Luc Bril

  4 jaar geleden
  Begrijpe die begrijpen kan de laksheid van het gerecht, tart iedere verbeelding, zou graag eens met die rechter aan tafel gaan, om te luisteren naar zijn motivatie, begrijpen die heren niet waartoe hun besluiten kunnen leiden. Luc Bril
 • Gerd Peeters

  4 jaar geleden
  Waarom zou dat niet mogen, zij gebruiken ook geweld tegen de politie hé, dus een koekje van eigen deeg.