Het kwam tot een schermutseling nadat een toeschouwer een affiche van Voorpost verscheurde.
Volledig scherm
Het kwam tot een schermutseling nadat een toeschouwer een affiche van Voorpost verscheurde. © Yannick De Spiegeleir

VIDEO. Actie Voorpost verstoort gemeenteraad Lokeren na vechtpartij

De Lokerse gemeenteraad is deze avond stilgelegd na een actie van Voorpost. Even kwam het zelfs tot een schermutseling toen een toeschouwer een affiche verscheurde van de extreemrechtse groepering.

 1. Daling van aantal besmettingen in Lokeren op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Lokeren op dinsdag 20 oktober

  In Lokeren zijn er op één dag 15 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 26. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 240 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Lokeren op 571 te liggen. Omdat Lokeren meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. 
Villa Clochard sluit vestiging in Puivelde door coronaperikelen én schenkt 60 maaltijden aan kansarmen: “Ook in moeilijke tijden aan minderbedeelden denken”
  PREMIUM
  Lokeren/Puivelde

  Villa Clochard sluit vestiging in Puivelde door coronaperi­ke­len én schenkt 60 maaltijden aan kansarmen: “Ook in moeilijke tijden aan minderbe­deel­den denken”

  De verplichte sluiting houdt lelijk huis in de horecasector. Carl Vervaet van Villa Clochard in Lokeren sluit noodgedwongen de vestiging van zijn restaurant in Puivelde, maar schenkt ook 60 maaltijden aan vzw kansarmen. “Ik maak liever mensen gelukkig die het kunnen gebruiken dan eten in de vuilbak te smijten”, zegt de horecaondernemer.