Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Veertiger omgekomen bij explosie nadat hij gevonden springtuig met slijpschijf bewerkt

In Doorslaar, een gehucht van Lokeren, is dinsdagmiddag een man om het leven gekomen bij een explosie. Het gaat om een veertiger die een gevonden oorlogstuig had proberen openen.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Fonnefeesten houden vast aan 2,5 euro voor vers getapte pint: “Lokeraar heeft het gelag van de crisissen al genoeg betaald”
  Lokeren

  Fonnefees­ten houden vast aan 2,5 euro voor vers getapte pint: “Lokeraar heeft het gelag van de crisissen al genoeg betaald”

  Na twee zomers zonder feestgedruis in het Josephine Charlottepark nemen de Fonnefeesten tussen vrijdag 5 en zondag 14 augustus opnieuw hun vertrouwde plek in. Het gratis stadsfestival zweert vanaf dit jaar bij herbruikbare bekers voor drukke momenten en houdt de prijs voor een pint op 2,5 euro. “We willen ons festival toegankelijk houden voor iedereen”, zegt voorzitter Bart Mertens.