Graffiti in Sint-Niklaas
Volledig scherm
PREMIUM
Graffiti in Sint-Niklaas © JVS

Van Ros Beiaard tot streetart: 6 themawandelingen in het Waasland en de regio Dendermonde

Waasland & DendermondeHeb je het gehad met doelloos rond kuieren? Wij gidsen je door het rijke aanbod van themawandelingen in de regio Waasland en Dendermonde. Ontdek al wandelend een historische kasteeltuin, erfgoedparels of de mooiste straatkunst in de streek.

 1. Moeder Marina springt dochter Giresse bij als collega-leraar op De Springplank: “Enkel digitaal schoolbord is weer even wennen”
  Lokeren

  Moeder Marina springt dochter Giresse bij als collega-le­raar op De Spring­plank: “Enkel digitaal schoolbord is weer even wennen”

  Het lerarentekort maakt de zoektocht naar leerkrachten voor scholen niet eenvoudig. Op basisschool De Springplank vervangt leerkracht op rust Marina De Jaegher (62) tijdelijk een collega van haar dochter Giresse Platinck die ook lesgeeft op de school. “Op school zijn de rollen omgedraaid en neem ik mijn mama op sleeptouw”, zegt Giresse.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).