Archiefbeeld van de kapel van de Vagevuursite.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de kapel van de Vagevuursite. © Yannick De Spiegeleir

Vagevuur ontvangt subsidie van 250.000 euro voor renovatie kapel

LokerenVlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) heeft bekendgemaakt dat Vagevuur Open Jeugdwerk een subsidie van 250.000 euro om de kapel op hun site aan de Heilig Hartlaan te renoveren.

 1. 
Ook dit jaar geen Roparundoortocht in Zele: “Maar de traditie loslaten? Dat willen we niet”
  PREMIUM

  Ook dit jaar geen Roparun­door­tocht in Zele: “Maar de traditie loslaten? Dat willen we niet”

  Het is dé dag waar de Zelenaars elk jaar opnieuw naar aftelden: de doortocht van de estafetteloop Roparun op Pinksteren tussen Parijs en Rotterdam. Tijdens de coronapandemie kon het massaevenement niet plaatsvinden, maar nu de gezondheidscrisis gaan liggen is, opteren de organisatoren voor een parcours uitsluitend in Nederland. Ook de alternatieve Mini Roparun valt dit jaar in het water. “Na de Roparun van dit jaar willen we met alle partijen rond de tafel zitten om te bekijken wat er mogelijk is”, zegt schepen van Evenementen Jos Withofs (CD&V).
  Zele
 2. Jeugdorganisaties Horizon en Vagevuur verkozen tot Meest Verdienstelijke Lokeraar: “Dankzij onze werking zagen jongeren voor eerste keer de zee”

  Jeugdorga­ni­sa­ties Horizon en Vagevuur verkozen tot Meest Verdienste­lij­ke Lokeraar: “Dankzij onze werking zagen jongeren voor eerste keer de zee”

  Vzw Horizon, een organisatie die huiswerkbegeleiding en vrijetijdsbesteding organiseert voor kwetsbare jongeren, is door de Lokeraars aangeduid als Meest Verdienstelijke Lokeraar van 2022. Jeugdcentrum Vagevuur ontving de juryprijs. “Als jongeren dankzij je werking voor de eerste keer de zee zien of kennismaken met de binnenkant van een bioscoop, dan weet je waarvoor je het doet”, zegt Erik Tolner, vrijwilliger bij vzw Horizon.
  Lokeren