Dario Bal (links) & Michael Andries (rechts) van cocktailtruck Marsjandies
Volledig scherm
PREMIUM
Dario Bal (links) & Michael Andries (rechts) van cocktailtruck Marsjandies © Degelin Media

Tournée Minérale van start: dankzij deze horecazaken in het Waasland en Dendermonde blijf je op het alcoholvrije pad

Waasland & DendermondeBegin februari, dat betekent de start van Tournée Minérale, waarbij Vlamingen proberen om een maand lang geen alcohol te drinken. Om je op weg te zetten lijsten we de leukste adresjes op in het Waasland & Dendermonde waar je heerlijk je dorst kan lessen zonder een druppel alcohol aan te raken. Als uitsmijter kan je zelf aan de slag met een mocktailrecept.

 1. 5 redenen waarom je zeker een kijkje moet nemen bij de opendeurdagen van Vloer&Tegelconcept /Ge De Klinker BV

  5 redenen waarom je zeker een kijkje moet nemen bij de opendeurda­gen van Vloer&Tegelconcept /Ge De Klinker BV

  Noteer het weekend van 24, 25 en 26 maart alvast in je agenda. Van 9.30 uur tot 16 uur vinden namelijk de opendeurdagen van Vloer&Tegelconcept /Ge De Klinker BV plaats. “We zullen iedereen met een hapje en een drankje ontvangen in onze showroom in de Bergstraat nummer 25 in Moerbeke-Waas. Er zijn bovendien heel wat kortingen”, aldus Gunther Emmaneel. Ontdek hier wat de opendeurdagen nog meer de moeite maakt.
 2. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte
 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.