Stratenloop AVLO
Volledig scherm
Stratenloop AVLO © Geert De Rycke

Streetrace vormt sportieve aftrap Lokerse Feestweek

LokerenNaast het feestgedruis op de festivalterreinen was er zaterdag ook ruimte voor de traditionele Optiek Sonck Streetrace van atletiekvereniging AVLO. Die werd dit jaar ook weer gekoppeld aan het Belgisch Kampioenschap 10 kilometer.

 1. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.
 2. Actiecomité ‘Koewacht ziet Stekene zitten’ overhandigt petitie voor afsplitsing van Moerbeke: “Meer verbonden met Stekene dan met Lokeren”
  Moerbeke/Stekene/Lokeren

  Actieco­mité ‘Koewacht ziet Stekene zitten’ overhan­digt petitie voor afsplit­sing van Moerbeke: “Meer verbonden met Stekene dan met Lokeren”

  In het gemeentehuis van Moerbeke heeft een delegatie van het actiecomité ‘Koewacht ziet Stekene zitten’ een petitie overhandigd aan de burgemeesters van Moerbeke en Lokeren. Gesteund door 210 handtekeningen van inwoners uit het dorp vraagt het actiecomité een grenscorrectie waarbij het Moerbeekse deel bij Stekene zou worden gevoegd in plaats van op te gaan in de geplande fusie tussen Lokeren en Moerbeke.