Het voormalige pand van cinema Nova- en later Videoland- gaat in april tegen de vlakte.
Volledig scherm
Het voormalige pand van cinema Nova- en later Videoland- gaat in april tegen de vlakte. © Yannick De Spiegeleir

'Stadskankers' wijken voor nieuwbouwproject

LOKERENIn het centrum van Lokeren staan er enkele opvallende woonprojecten op stapel. Vastgoedmakelaar Huyzen vormt twee voormalige bioscopen op de Markt en in de Roomstraat om tot appartementsgebouwen. "Op die manier blazen we nieuw leven in sites die de voorbije jaren stonden te verloederen", klinkt het.

 1. Anderhalf jaar met uitstel voor Gentse jongeren die filmen hoe ze ‘liefdesrivaal’ bewusteloos slaan: “Hij begon vreemde geluiden te maken”
  PREMIUM

  Anderhalf jaar met uitstel voor Gentse jongeren die filmen hoe ze ‘liefdesri­vaal’ bewuste­loos slaan: “Hij begon vreemde geluiden te maken”

  “Jullie leven niet in een film, dat beseffen jullie toch?” De correctionele rechter schudde vijf Gentse jongeren wakker, nadat ze samen een leeftijdsgenoot in elkaar timmerden en brutaal overvielen. De vechtpartij werd, alsof het al niet erg genoeg was, ook nog eens gefilmd. Het slachtoffer liep een dubbele kaakbreuk op. En de aanleiding? Die was eerder banaal.
  Wachtebeke
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.