De eerste fase van de heraanleg van het Stationsplein is intussen afgerond.
Volledig scherm
De eerste fase van de heraanleg van het Stationsplein is intussen afgerond. © Yannick De Spiegeleir

Stad ontvangt 100.000 euro subsidie voor sport- en beweegpark in Eksaarde

Er komt een sport- en beweegpark aan het Stationsplein van Eksaarde. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) heeft het licht op groen gezet voor een maximale subsidie van 100.000 euro. De middelen zullen onder meer aangewend worden voor de aanleg van een basketplein, een skatezone en een rustplek voor fietsers.

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. 
Stickeractie met Zeelse struikrover Jan Praet moet lokaal shoppen stimuleren: “Ook plannen voor fiets- en wandelroute”
  Zele

  Sticker­ac­tie met Zeelse struikro­ver Jan Praet moet lokaal shoppen stimuleren: “Ook plannen voor fiets- en wandelrou­te”

  In de Zeelse handelszaken kan je vanaf maandag 19 oktober zeven weken lang stickers verzamelen van de Zeelse legende Jan Praet. De actie van het Zeelse gemeentebestuur moet het winkelhieren nog meer op de kaart zetten. “In totaal kan je 35 stickers verzamelen en heb je tot 7 december de tijd om de stickerschatkaart te vervolledigen”, zegt schepen van Lokale Economie Jos Withofs (CD&V).