Toekomstbeeld van het nieuwe stedelijk zwembad: met 16 miljoen euro het project met het hoogste kostenplaatje deze legislatuur.
Volledig scherm
Toekomstbeeld van het nieuwe stedelijk zwembad: met 16 miljoen euro het project met het hoogste kostenplaatje deze legislatuur. © Yannick De Spiegeleir

Stad budgetteert ‘spaarpot’ van 10 miljoen euro voor einde legislatuur

LokerenOp de gemeenteraad is het aangepaste meerjarenplan van de Stad Lokeren goedgekeurd. Op het einde van de legislatuur plant de stad een budgettair resultaat van meer dan 10 miljoen euro in. “Zo blijft er ook voor de volgende bestuursploeg een spaarpotje ter beschikking”, zegt schepen van Financiën Stefan Walgraeve (Open Vld).

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Wij spraken twee jaar geleden met nieuwe weervrouw Jacotte Brokken (30) over ambitieus project: alle 581 Belgische gemeentes bezoeken

  Wij spraken twee jaar geleden met nieuwe weervrouw Jacotte Brokken (30) over ambitieus project: alle 581 Belgische gemeentes bezoeken

  Jacotte Brokken (30) neemt begin april de plaats van Frank Deboosere in het weerteam van de openbare omroep over. Voor het grote publiek is de wetenschapsjournaliste nog een nobele onbekende, maar wij spraken haar twee jaar geleden al over een gewaagd idee. Jacotte wou alle 581 Belgische gemeentes bezoeken. Op Youtube en TikTok liet ze jongeren zien dat ons land meer te bieden heeft dan enkel steden als Brussel, Antwerpen of Gent.
 3. Veilige ‘trage weg’ voor werken in centrum veroorzaakt ophef: “Pad heeft enkel tijdelijk karakter”

  Veilige ‘trage weg’ voor werken in centrum veroor­zaakt ophef: “Pad heeft enkel tijdelijk karakter”

  De vzw Parochiecentrum heeft bij het Moerbeekse gemeentebestuur aangedrongen op garanties over de fiets- en wandeldoorsteek tussen de Crevestraat en de zorgcampus van Sakura. “Het gaat om een tijdelijk gebruiksrecht tijdens de werken in het centrum”, zeggen Herman De Pau en Guido Van Hoecke van vzw Parochiecentrum. Schepen Peter De Bock (Open Vld) beklemtoont het belang van de trage weg voor de veiligheid van de leerlingen van de Palster.
  Moerbeke