Luchtbeeld van de toekomstige nieuwbouw op de campus van het huidige AZ Lokeren.
Volledig scherm
Luchtbeeld van de toekomstige nieuwbouw op de campus van het huidige AZ Lokeren. © AZN/AZL

Spoeddienst AZ Lokeren sluit op 1 januari 2022: “Ambulancedienst blijft, maar vervoert patiënten naar andere ziekenhuizen”

LokerenEr is meer duidelijkheid over de toekomstige invulling van de spoeddienst op de campus van AZ Lokeren. Vanaf 1 januari 2022 zal een medische hulppost bemand worden tussen 8 uur ’s ochtends en 20 uur ’s avonds en in het weekend tussen dezelfde uren door huisartsen. “De PIT-ambulancedienst blijft in Lokeren, maar zal patiënten niet meer vervoeren naar het AZ Lokeren, maar naar andere ziekenhuizen.”

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.